УГЛАВНОМ ИХ ВИЂАМО У СЛАТКОМ, А САДА СУ У СЛАНОМ ОБЛИКУ: Шкољкице са пилетином као идеални залогај са ногу

Novosti online

14. 01. 2024. у 12:49

ИЗВРСТАН залогај са ногу или предјело, шкољкице са пилећим филеом и сецканим поврћем.

УГЛАВНОМ ИХ ВИЂАМО У СЛАТКОМ, А САДА СУ У СЛАНОМ ОБЛИКУ: Шкољкице са пилетином као идеални залогај са ногу

Фото Shutterstock

Потребно:

* 1 смеса за кифлице

* 40 мл уља
* 150 мл топле воде
* 70 г пилећег филеа
* 1 кашика маслиновог уља
* 30 г кукуруза шећерца
* 30 г киселих краставчића
* 30 г свеже црвене паприке
* 50 г фета сира
* 2 кашике киселе павлаке
* 1 кашичица сенфа
* ½ кашичице мирођије
* морска со
* црни бибер

 ЗА ПОСИПАЊЕ РАДНЕ ПЛОЧЕ:

* глатко брашно

 ЗА ПРЕМАЗИВАЊЕ ШКОЉКИЦА:

* 1 беланце или цело јаје

 ЗА ПОСИП: 

* сусам, бундевине семенке, сунцокретове семенке...

 Припрема: 

За тесто, у посуди за мешање помешајте садржај врећице с мешавином за кифлице и инстант квасац из паковања

Додајте уље и воду па све мешајте електричним миксером, спиралним наставцима, док се не повеже у глатко и мекано тесто (око 3 минута).

За надев, пилећи филе зачините морском соли и црним бибером па испеците на тави у којој сте загрејали маслиново уље.

Извадите печено месо, ситно га нарежите па помешајте са сецканим киселим краставцима, сецканом паприком, сиром, кукурузом, киселом павлаком, сенфом и мирођијом.

Тијесто разваљајте на побрашњеној подлози па изрежите кругове промјера око 10 цм.

Напуните их надевом па рубове премажите јајетом. Преклопите па побрашњеном виљушком учврстите рубове.

Ставите шкољкице на плех обложен папиром за печење, целе премажите јајетом и поспите посипом по жељи па пеците око 30 минута у рерни претходно загрејаној на 180°Ц.

Послужите топло.  

 Савет: 

Наведена количина састојака довољна је за 12 комада пуњених шкољкица.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

КО ЈЕ РОБЕРТ ФИЦО: Човек који пркоси НАТО-у и неће да призна тзв. Косово