МЕКАНИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Сласни десерт са преливом од крем сира

Novosti online

09. 01. 2024. у 17:00

Ево како да направите сласни колач са маком, који се прелива глазуром од крем сира, а сваки залогај је право задовољство.

МЕКАНИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Сласни десерт са преливом од крем сира

Фото Shutterstock

Колач са маком ће пријати свим чулима – мек је и сочан, можете да га правите за празнике.

За мекани колач са маком потребни су вам одвојени састојци за колач и за прелив. Прави се на овај начин!

Потребно:

* 40 г мака

* 125 мл млека
* 4 беланца
* 94 г биљне масти
* 130 г шец́ера
* 1 кашичица екстракта ваниле
* 250 г брашна
* 2 кашичице прашка за пециво

 Глазура од крем сира:

* 120 г крем сира, омекшаног

* 63 г путера, омекшаног
* 1 кашичица екстракта ваниле
* 250 г шец́ера у праху

Рецепт за мекани колач са маком:

 Корак 1

Потопите мак:

За мекани колач са маком малој посуди потопите мак у млеко 30 минута. Ставите беланца у велику посуду и оставите да стоје на собној температури 30 минута.

 Корак 2 

Направите тесто:

У другој великој посуди сипајте биљну маст и шец́ер док не постане светла и пахуљаста. Умутите ванилу. Комбинујте брашно и прашак за пециво, и додајте у кремасту смесу наизменично стављајући мак, и добро умутите после сваког додавања. Умутите беланца док се не формирају мекани врхови; умесите тесто. Сипајте у подмазану тепсију. Пеците на 200° 25-30 минута или док чачкалица уметнута у центар не изађе чиста. Охладите на решетки мекани колач са маком.

 Корак 3 

Направите глазуру и прелијте колач:

За глазуру, у великој чинији умутите крем сир, путер и ванилу, док не постане глатка.

Постепено умутите шец́ер у праху. Намажите преко торте. Уживајте у меканом колачу са маком!

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници