ЗА БАДЊИ ДАН ПРЕУКУСНЕ, ЛЕПО ИЗГЛЕДАЈУ: Посне погачице са кромпиром, идеалне и успевају свима

Novosti online

06. 01. 2024. у 15:30

ОСИМ за пост, сјајне су и за доручак, прво, ако немате преостали пире кромпир, направите га прво.

ЗА БАДЊИ ДАН ПРЕУКУСНЕ, ЛЕПО ИЗГЛЕДАЈУ: Посне погачице са кромпиром, идеалне и успевају свима

Фото Shutterstock

Скувати око 800 г кромпира и направити пире.

Ако не правите пециво посно, онда у пире можете додати путер, млеко или шта желите да додате, а ако правите посно, кромпир само добро изгњечити да немате грудвицаи додати 2 кашике маслиновог уља а можете и без њега.

Количину соли, одредите по вашем укусу, да ли их правите слатке или празне.

Предлажем хималајску со јер она је мање слана од обичне кухињске соли.

Од овог теста можете направити и хлеб.

Можете да направите пола теста са слатким пуњењем и пола су биле празне..

Просејати брашно и додати со, измешати. ( можете да користите брашно које се користи за прављење хлеба )

У топлу воду додати кашичицу шећера и суви квасац ( ако користите свеж квасац потребно вам је 20 г ) размутити и оставити да се квасац подигне.

У зделу, у којој сте просејали брашно додати пире кромпир и рукама утрљати у брашно, док не добијете мрвичасту масу.

Додати надошли квасац и замесити глатко тесто и кад сте добили глатко тесто месити још 5 минута.

У зависности који кромпир користите можда ће вам бити потребно још мало брашна.

Пробајте онај жућкасти, који је доста брашњав тако да онда није потребно више брашна.

Обликовати тесто у куглу, вратити у чинију, покрити са провидном фолијом и оставити на топлом месту да се тесто удвостручи.

Потребно је око 40 до 60 минута, у зависности колико вам је просторија топла.

Нарасло тесто поделити на два дела и сваки део премесити још једном.

Растањити тесто ( важно је да се не лепи ) у круг. Растањим тесто што је више могуће да добијете пуно навоја на пециву. Исећи тесто на онолико делова на колико волите да вам је пециво велико а онда пунити са џемом или их оставити празне.

Уместо да правите пециво, од овога можете да направите и хлеб, биће подједнако добар.

Завити пециво, ставити на плех, који сте прекрили пек папиром и поново покрити са провидном фолијом и оставити да тесто расте док се рерна загреје.

Загрејати рерну на 200°Ц и пећи припремљено пециво, око 20 до 25 минута или док вам лепо не порумени.

Испечено пециво кад се испече има по мало тврду корицу одозгоре, покрите тако испечено пециво са кухињском крпом и оставити 5 минута. Корица ће да омекша испод крпе.

Пециво је меко и после неколико дана, ако успете да га сачувате...

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ЗОРАН ВАНЕВ: Од Јужне пруге до Швице (ФОТО)