НЕОДОЉИВЕ ПЉЕСКАВИЦЕ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Један састојак даје им посебан шмек и чини их сласним

Novosti online

07. 10. 2023. у 20:00

УПРКОС томе што се чини да је пљескавице веома једноставно припремити, не испадну увек онако како смо очекивали.

НЕОДОЉИВЕ ПЉЕСКАВИЦЕ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Један састојак даје им посебан шмек и чини их сласним

Фото: Free Images Pixabay

Занимљиво је да пљескавице у ресторанима имају посебан укус и шмек, а ми вам доносимо рецепт који врхунски кувари користе.

Састојци:

500 г млевеног свињског меса

500 г млевеног јунећег меса
1 кашичица бибера
20 г соли
10 г соде бикарбоне
2 прстохвата шећера
2 кашичице црвене млевене паприке
1 већа главица црног лука
2 дл воде

Foto: Shutterstock

Припрема:

У великој посуди помешајте свињско и јунеће месо, додајте соду бикарбону, со, шећер, бибер, црвену паприку, воду, а затим ситно сецкани црни лук. Веома је важно да додате соду бикарбону која ће им дати на мекоћи и сочности. Све добро замесите, да се што боље сједини. Посуду прекријте самолепљивом фолијом и оставите да преноћи у фрижидеру. Пре печења извадите је из фрижидера и обликујте пљескавице у жељеној величини.

Пријатно!

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.

12. 05. 2024. у 20:51

Коментари (2)

РУСИЈА ЈЕ ШОКИРАНА: Ево шта је америчка тенисерка урадила када се Рускиња повредила (ВИДЕО)