ЛОВАЧКА САЛАТА: Укуснија и боља и од пинђура и ајвара - зимница коју морате спремити што пре
Ловачка салта је она салата која се спрема од свега што вам је остало док сте спремали пинђур, ајвар, кувани парадаз.
Ако волите пинђур и ајвар, ловачку салату једноставно морате да спремите јер је укуснија и боља од свих зимница до сада!
Састојци:
1 л парадајз сока,
500 г црног лука,
500 г шаргарепе,
100 г соли,
100 г шећера,
100 мл јабуковог сирћета,
100 мл уља,
2 кашике сушеног першуновог листа,
лист ловора,
по жељи 6 ченова белог лука,
кесица конзерванса.
Припрема:
Самлети црни лук и додати га парадајз соку. Кувати пола сата на средњој ватри. За то време очистити и исецкати паприку на коцкице, а шаргарепу на колутиће. Припремити и бели лук, и њега самлети.
После пола сата кувања парадајза и црног лука, додати исецкану паприку, шаргарепу, бели лук, ловоров лист и све прелити уљем, сирћетом, сољу и шећером. Промешати па оставити да се кува између 90 и 120 минута, у зависности од тога колико има течности, колико је паприка сочна, као и јачине шпорета.
После сат и по проверити густину, додатно ће се згуснути када се охлади. Густина треба да је нешто као за ајвар. Лист ловора може се извадити. Склонити са ватре, додати першунов лист и конзерванс, промешати и оставити 10 минута да одстоји. Од ове мере добије се 5 великих тегли и једна мала.
Тегле поређати у плех, укључити рерну на 60 степени и загрејати тегле. У загрејане тегле сипати по мало салате, у сваку по мало, па тако и допуњавати до краја. Преклопити целофаном, ставити гумицу и онда поклопац. Оставите где иначе држите осталу зимницу.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АЈВАР ОД ЦЕПКАНИХ ПАПРИКА: Прави се једноставније, а укус је богатији и пунији
28. 09. 2023. у 17:00
ОВАКО СПРЕМЉЕНУ БОРАНИЈУ ЈЕДУ СВИ: Издашан и неодољиво укусан ручак за целу породицу
05. 10. 2023. у 12:00
БЕСПЛАТАН ПАДЕЛ НА ЧУБУРЦУ! ФОНДАЦИЈА МОЗЗАРТ ОТВАРА ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН У ЧУВЕНОМ ПАРКУ
ЧУБУРСКИ парк од понедељка ће бити богатији за још један спортско-рекреативни садржај – падел терен!
11. 05. 2024. у 16:00
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи
ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.
12. 05. 2024. у 20:51
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)