РУЧАК ЗА ДАНАС: Пастрмка из рерне и кромпир салата

Novosti online

18. 08. 2023. у 12:00

ПОСТ чисти тело од токсина, а душу од греха - кажу свештеници, а ми вам данас доносимо једно дивно посно јело.

РУЧАК ЗА ДАНАС: Пастрмка из рерне и кромпир салата

Foto: Jutjub/Printskrin/

Потребно:

  • 2 пастрмке,
  • 500 грама кромпира,
  • 1 лимун,
  • мало маслиновог уља,
  • 2 гранчице рузмарина,
  • 1 главица црног лука,
  • со и
  • бибер.

Припрема:

Рибу очистити и опрати, а потом је усолити и замотати у алуминијумску фолију. Ставити у рерну и пећи је 20 минута на 200 степени Целзијуса.

Скувати кромпир под кором, затим га очистити и исећи на колутове. Лук исећи на колутове па додати кромпиру и зачинити по жељи.

Кромпир салату послужити уз топлу пастрмку.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (1)

Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност