МИНИСТАР МАЛИ О ЈОШ ЈЕДНОМ ПОВЕЋАЊУ ПЕНЗИЈА ДО КРАЈА 2024: Ево кад пензионери могу да очекују повишицу

Novosti online

13. 05. 2024. у 12:10

НА јесен ћемо видети какви су нам резултати, те да ли има простора за још једно повећање пензија до краја године - рекао је министар финансија Синиша Мали.

МИНИСТАР МАЛИ О ЈОШ ЈЕДНОМ ПОВЕЋАЊУ ПЕНЗИЈА ДО КРАЈА 2024: Ево кад пензионери могу да очекују повишицу

Фото: Принтсцреен/РТС

- Никада плате и пензије нису расле науштрб стабилности. Процес је обрнут. Оног тренутка када проценимо да имамо вишка новца у каси, да су перформансе боље од планираних и да имамо нове изворе раста, онда тај вишак одлази на даљи раст плата и пензија. Рекао сам да ћемо на јесен видети какви су нам резултати, те да ли има простора за још једно повећање пензија до краја године. Раст животног стандарда и стабилност су подједнако важни фактори и једно не сме да искључује друго - навео је Мали.

Говорећи о економским резултатима Србије, Мали је истакао за "Блиц бизнис" да је јавни дуг данас на нивоу 47,6 одсто БДП, док је просечна задуженост еврозоне 89 одсто, као и да је директорка Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристалина Георгијева истакла да је Србија "светла тачка у економији".

Додао је да ће раст 2027. године, захваљујући програму "Скок у будућност - Србија 2027" и пројекту Експо 2027, достићи планираних 100 милијарди евра БДП-а, што ће бити три пута већи БДП у односу на 2012. годину, када је износио 33 милијарде евра.

На питање има ли разлога за скептицизам када је реч о обећању да ће до 2027. године просечна плата бити 1.400 евра, док ће просечна пензија и минимална зарада бити по 650 евра, Мали је рекао да је исти скептицизам владао и када је председник Србије Александар Вучић обећао да ће просечна плата бити 500 евра, док она данас износи више од 800 евра.

БОНУС ВИДЕО: БОЈКОТ ОПОЗИЦИЈЕ ПРОПАО: Иду на изборе са онима који не иду на изборе!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АКО ФАГОТ НЕ УБИЈЕ БАР 30 НИЈЕ ИСПЛАТИВ: Генерал Јелесије Радивојевић, унук јунака истог имена, о биткама на Косову у лето 1998.

АКО "ФАГОТ" НЕ УБИЈЕ БАР 30 НИЈЕ ИСПЛАТИВ: Генерал Јелесије Радивојевић, унук јунака истог имена, о биткама на Косову у лето 1998.

КАДА су 1962. сахрањивали Јелесија Радивојевића у Дрежнику на Златибору кажу да је још увек имао "сиво" око паса, на месту где га је стезао војнички опасач.

21. 07. 2024. у 07:00

Коментари (0)

PEVAČICA OTKRILA DA SU JOJ DIJAGNOSTIKOVANA DVA NEUROLOŠKA POREMEĆAJA: Znam da ima toliko ljudi koji prolaze kroz isto