ЧУВЕНИ КУВАР ОТКРИО РЕЦЕПТ ЗА ПРАВИ ГУЛАШ: Због једног састојка месо буде мекано као душа, а сафт преукусан

Novosti online

15. 08. 2023. у 10:00

Научите како се прави најукуснији гулаш и који састојак га чини тако савршеним. Постоје разни рецепти за гулаш, који важи за једно од компликованијих јела. Међутим, уз одређене кулинарске трикове, овај посао ће захтевати минимум труда, а осим тога, укус ће бити невероватан. Тајну најукуснијег гулаша отктива кувар Ивица Штрумл. Одабир меса је најбитнији део посла. "Узмите јунећи врат. Плећка је добра алтернатива. Месо од бута биће влакнасто и неће бити тако мекано. Код динстања лука битно је осетити тренутак када додајемо месо. Луку је потребна густина, слаткоћа и укус који нема ноту "куваног лука". Тако да не сме бити ни превише смеђе боје јер се неће разградити ни пресветле јер неће бити укусан. Нађите средину, нешто као за рижото. Месо сецкајте на веће коцке, може и 5 цм. То није јело за изложбу, а тако ће бити сочније“, открива кувар Ивица Штрумл и додаје: "Не одстрањујте лој с меса већ само опне и тетиве. Лој ће се истопити и дати додатни ‘шмек’ јелу. Не штедите вино, нити на квалитету одабраног вина. Најбоље вино је црвено и то оно које волите да пијете уз гулаш.

ЧУВЕНИ КУВАР ОТКРИО РЕЦЕПТ ЗА ПРАВИ ГУЛАШ: Због једног састојка месо буде мекано као душа, а сафт преукусан

Foto: Jutjub/Printskrin

  • 1 дцл уља од сунцокрета или свињска маст у подједнакој количини
  • 1 кг меса од јунећег врата, веће коцке
  • 0,5 кг црвеног лука
  • 0,04 кг белог лука
  • 0,005 кг кима или пола кашичице кумина
  • 4 ловоровог листа
  • 1 мала везица першуновог листа
  • тестенина

Припрема:

У посуди дебљег дна, најбоље широј, угрејте масноћу да почне да се дими, али не дозволите да настави да се дими. Убаците насецкано месо и на јакој ватри попржите па извадите. На преосталој масноћи додајте ситно насецкан лук.

"Лук никада немојте миксати, рендати, блендати или било слично како бисте привидно олакшали себи. Такав лук има грозан укус у јелима", саветовао је шеф кухиње Штрумл те наставио:

"Лук уз повремено мешање пржите до златне боје. Али немојте дозволити да добије смеђу боју. Вратите месо, те мешајући динстајте да испари течност. На тај начин сте месо дехидрирали. Подлијте вином, те кувајте док потпуно не испари. Укус ће остати. Сада сте месо други пут дехидрирали. Додајте 2/3 сецканог белог лука и најфиније нарендано коренасто поврће, 3 ловора, млевене паприке, со и бибер. Поврће ће пустити течност па још једном пустите да испари. То је трећа дехидрација. Да је сва течност испарила знаћете по звуку пржења", открио је.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТЕПА КОД ЈЕДРЕНА ОСВЕТИО УГЉЕШУ И ВУКАШИНА: Пре 85 година у Чачку преминуо војвода Степа Степановић, велики српски војсковођа

СТЕПА КОД ЈЕДРЕНА ОСВЕТИО УГЉЕШУ И ВУКАШИНА: Пре 85 година у Чачку преминуо војвода Степа Степановић, велики српски војсковођа

БРИЖЉИВО упаковане две нагореле воштанице и једна раскошна османска сабља пронађене у скромној соби Степе Степановића после његове смрти 27. априла 1929. откриле су да велики војсковођа није сматрао победе на Церу и Солунском фронту најважнијим биткама које је водио, већ освета средњовековних српских витезова изгинулих у Маричкој бици.

28. 04. 2024. у 06:30

РЕЗОЛУЦИЈОМ О СРЕБРЕНИЦИ ПРИКРИВАЈУ СВОЈЕ ЗЛОЧИНЕ: Немачка историјски фалсификат потура на годишњицу ослобођења Дахауа, фабрике смрти

РЕЗОЛУЦИЈОМ О СРЕБРЕНИЦИ ПРИКРИВАЈУ СВОЈЕ ЗЛОЧИНЕ: Немачка историјски фалсификат потура на годишњицу ослобођења Дахауа, фабрике смрти

НЕМАЧКА која је главни спонзор сарајевске „Резолуције о Сребреници“ покушава да прогура тај цинични историјски фалсификат кроз Генералну скупштину УН у време једне трагичне годишњице, ослобођења концентрационог логора Дахау, неспорног сведочанства о највећем геноцидном програму у историји човечанства чији је аутор – Немачка.

28. 04. 2024. у 07:00

Коментари (2)

НОВАК ЂОКОВИЋ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ! Ево шта је Рафаел Надал управо рекао о Нолету у Мадриду