ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
Златна воденичарска погача је растресита и сочна, преукусна. За њену израду потребно је потрудити се, али исплати се. Погача од кукурузног брашна филована сиром, боља је од било које домаће пите.
Састојци:
- 400мл воде
- 1 јаје
- 30 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 2-3 кашике брашна
- 1 пуна кашика путера, маргарина или масти
- 350-400 гр кукурузног брашна
- 300 г пшеничног брашна + 200 г за посипање
- 250 г путера, маргарина или масти
- 200-250 г сира
- 2 јајета
Припрема:
У топлу воду додајте квасац, јаје, шећер, кашику путера, две кашике пшеничног брашна. Додајте кукурузно брашно па умесите тесто. Додајте пшенично брашно па месите тврђе тесто. Додајте со и замесите тесто рукама.
Поделите тесто на 3 до 4 јуфкице и развијте их што тање. Премажите маслацем и оставите да се одмори. Тако урадите са свим јуфкицама. Једну јуфкицу растањите па ставите у плех, преко ње измрвите сир, а онда додајте другу јуфкицу и тако све док не потрошите материјал. На врх ставите сир и два умућена јајетаа па прелијте прко исечене погаче на врх. Пеците у рерни око пола сата на 200 степени Целзијуса. Једите топло.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ГИБАНИЦУ: Хрскава и пуна фила, све домаћице ће вам позавидети
14. 08. 2023. у 16:00
ПАРАДА ПОБЕДЕ У МОСКВИ: Путин - Наше стратешке снаге у стању борбене приправности (ФОТО/ВИДЕО)
ПОВОДОМ годишњице победе над фашизмом у Москви се одржава Парада победе.
09. 05. 2024. у 08:46 >> 09:22
РУЧАК ВУЧИЋА И СИЈА У СЛИКАМА: "Ово је ваша кућа"
ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић приредио је свечани ручак у част председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга и његове супруге професорке Пенг.
08. 05. 2024. у 18:49
ТРАГИЧНА СМРТ НАЈДЕБЉЕГ ЧОВЕКА: Умрла му мама и кренуо је да се гоји, вага показивала 200, па 300 кг и ту није стао
ТУЖНА прича најгојазнијег човека Британије, кога је тешка судбина навела да пронађе утеху у храни и тако сконча свој живот.
08. 05. 2024. у 19:06 >> 19:29
Коментари (0)