РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело

Novosti online

12. 08. 2023. у 19:00

Ово јело може да буде и предјело и главно јело и доручак- шта год пожелите

РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело

Foto: Jutjub/Printskrin

Састојци за бисквитни део:

  • 2 изрендане тиквице
  • 4-5 јаја
  • 2 кашике киселе павлаке
  • 4-5 кашика брашна
  • Со, бибер
  • 2-3 тиквице изрезане на колутове
  • 100гр. сира

Фил:

  • 300гр. фета сира
  • 3-4 кашике киселе павлаке
  • 3-4 чена белог лука
  • Со, бибер, першун, љута зачинска паприка, сенф
  • 200гр. шунке

Припрема:

Изрендајте тиквице па у њих умутите јаја, павлаку, со и бибер и брашно. Излијте добијено тесто у плех, преко њега поређајте тиквице исечене на колутове, а преко тиквица рендан сир. Запеците на 200 степени Целзијуса око 20 минута.

Када се тесто са тиквицама испече, претресите га на пек папир, тако да сада доле дође ред са тивицама.

Направите фил тако што ћете измешати сир и павлаку, бели лук и зачине. Премажите бисквит том мешавином, поређајте шунку и уролајте све.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ СУ САМО УШЛИ, НИЈЕ БИЛО ОДБРАНЕ И ОТПОРА Украјински командир о Харкову: Неко није направио утврђења, опет губимо људе

РУСИ СУ САМО УШЛИ, НИЈЕ БИЛО ОДБРАНЕ И ОТПОРА Украјински командир о Харкову: Неко није направио утврђења, опет губимо људе

КАО КОМАНДАНТ специјалне извиђачке јединице, Денис Јарославски се борио у изненадној офанзиви Украјине у Харкову у јесен 2022. године, која је потиснула почетну руску инвазију све до границе.

12. 05. 2024. у 18:00

ГРЦИ ХИТНО РЕАГОВАЛИ НА ПОСТУПАК СИЉАНОВСКЕ ДАВКОВЕ: Изоставила реч Северна из назива државе

ГРЦИ ХИТНО РЕАГОВАЛИ НА ПОСТУПАК СИЉАНОВСКЕ ДАВКОВЕ: Изоставила реч "Северна" из назива државе

МИНИСТАРСТВО спољних послова Грчке оценило је данас да је приликом полагања заклетве председнице Северне Македоније Гордане Сиљановске Давкове која није изговорила пуно име државе, већ само реч "Македонија", дошло до флагрантног кршења Преспанског споразума од којег, како упозорава, зависе и билатерални односи Атине и Скопља.

12. 05. 2024. у 17:08

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)