УШТИПЦИ ОД ТИКВИЦА: Лаган рецепт идеалан за летњи оброк
ТИКВИЦЕ су доступне током целе године, те је штета не искористити их за спремање овог интересантног јела. Нискокалоричне су вредности, препуне Ц витамина, калијума, фосфора и селена. Данас вам доносимо један рецепт из бакине кухиње - уштипци од тиквица!
Заситни а ипак лаки за стомак, уштипци од тиквица су одличан избор! Лагани и ваздушасти, идеални су за доручак или ручак.
Састојци:
1 средња тиквица
око 20 кашика брашна
мало прашка за пециво
со
2 кашике киселе павлаке
Припрема:
Тиквицу изрендајте и посолите. Након десетак минута добро оцедите вишак воде. Умутите јаја и брашно и киселу павлаку. Додајте тиквице и прашак за пециво.
Тесто треба да је гушће него за палачинке. Загрејати уље и кашиком вадити тесто и сипати у врело уље.
Уколико припремате храну са мање уља, овако припремљену смесу можете испећи и у рерни на пек папиру.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ САМСУ: Рецепт за традиционалну питу са сиром (ВИДЕО)
02. 08. 2023. у 07:00
НАПРАВИТЕ СОЧНИ ТАРТ ОД БРЕСКВЕ: Рецепт којем ћете се обавезно вратити поново
01. 08. 2023. у 20:50
ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД БОРОВНИЦЕ: Овај рецепт морате да испробате!
02. 08. 2023. у 18:15
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)