"ТВРД ЈЕ ОРАХ ВОЋКА ЧУДНОВАТА, НЕ СЛОМИ ГА АЛ ЗУБЕ ПОЛОМИ" Вучићеве речи одјекнуле "Спенсом": Биће им теже него што су мислили (ВИДЕО)

Милица Шкорић
Милица Шкорић

19. 05. 2024. у 14:16

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је на митингу изборне листе "Александар Вучић - Нови сад сутра". Председник је том приликом дочекан громогласним аплаузом.

ТВРД ЈЕ ОРАХ ВОЋКА ЧУДНОВАТА, НЕ СЛОМИ ГА АЛ ЗУБЕ ПОЛОМИ Вучићеве речи одјекнуле Спенсом: Биће им теже него што су мислили (ВИДЕО)

FOTO: Novosti

На почетку самог говора, халом "Спенса" се орило "Ацо, Србине!" и "Косово је срце Србије".

- Ово сам се сад сетио Расиме кад сам био млад као и ови људи, пре 35-40 година - рекао је Вучић кроз смех.

- Хвала вам најлепше за величанствен дочек. Мислим да су избори 2. јуна од огромног значаја, верно су то и добро рекли сви они који су говорили пре мене. Поносан сам на све оно што смо урадили, што смо показали да сви ми који нисмо у свему сагласни, можемо да радимо заједно у интересу нашег народа. Хвала онима који разумеју тежину тренутка. Желим да поздравимо све коалиционе партнере, важно је да заједно обавимо посао - рекао је председник на почетку обраћања.

Вучић се затим осврнуо и шта чека нашу земљу до 2027. године када се одржава највећа светска изложба у Београду, Експо.

- Спремамо се да будемо домаћини ЕКСПО 2027 и то није питање ЕКСПО који ће се одржати у Београду, то је питање хоћемо ли имати најбољу брзу саобраћајницу и од Бачког Брега, о ауто-путу Београд-Зрењанин, хоћемо да урадимо и од Ниша преко Прокупља, Куршумлије, Мердара. Хоћемо да развијамо целу Србију. Пре 10 година просечна плата у Новом Саду била је 452 евра, данас је 960 евра, мораће да буде и виша. Није проблем "Вучићу завршићеш у затвору", али никако да чујем коју ће фабрику да ураде, да помогну пензионерима, женама, шта ће да ураде, то не чујем. Довели смо 10 фабрика у Нови Сад, као и у Нишу. Коју су пре тога фабрику довели у Нови Сад? Чујем оне који кажу да дају и другима шансу, ми ћемо сваки резултат да прихватимо, а сетите се да ли има неке фабрике коју нису уништили, шта су довели у Нови Сад? Све су уништили, ако победе опет ће да нам катанче фабрике, људи ће да чекају на бироу.

-  У Нови Сад у претходних 10 година довели смо 10 фабрика и научно истраживачких центара. Ми ћемо сваки изборни резултат да прихватимо, али се сетите има ли иједне фабрике у Новом Саду коју нису уништили или коју су довели. Све су уништили. Само ако они победе поново ће да нам катанче фабрике а то не смемо да им дозволимо. Немој да вас варају. Они су подељени, нису способни да покажу план и програм, у стању су да буду против свега. Они нису дали да се граде мостови, то је њихов план и програм. Па ми хоћемо мостове, хоћемо још 3 моста у Новом Саду, још мостова у Војводини. Шта год кренемо да радимо, кажу "не дамо им да то граде", а ми тражимо дозволу од народа, да нам цела земља иде напред.

- Овај тим је као Реал Мадрид у односу на све друге који се такмиче и поносан сам на вас драги пријатељи. Раније је била изрека сви играју фудбал а на карају Немци победе. Сад ћемо ми да преузмемо улогу Реал Мадрида и да их побеђујемо на сваком месту. И тако сваке године неко мисли да је време да избаци Реал Мадрид, а народ хоће да победи они који брину о њима. Хоћу да се борите за њуде, хоћу да им решавате проблеме, чак и кад от не можете, поручио је Вучић.

-  У свим општинама тражим победу од вас јер то је најбољи показатељ да ће ти људи да имају добру будућност. За победу да се трудите, да се борите и да их победимо најубедљивије, рекао је Вучић.

- Да знате, ја идем у Њујорк не да се борим против некога, не чак ни да се борим против великих сила, идем да се борим за нашу Србију и то није ни против кога ни у нашој земљи ни у региону. У петак се враћам из Њујорка у суботу ћу већ да будем са нашом браћом и сестрама Бошњацима изу Србије да им кажем да ћемо заједно да градимо будућност. А до тада биће борба непрестана, и биће им теже него што су мислили. Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га ал зубе поломи. Никога се не плашимо јер слободна и слободарска Србија нема чега да се плаши. Хвала вам за љубав према Србији. Нека живи Србија, нека живи Нови Сад, до коначне победе - поручио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ДРАМА У ЗАБАВНОМ ПАРКУ: Људи заглављени висе наглавачке са 30 метара, посетиоци нису могли да гледају ужас (ВИДЕО)

ВАТРОГАСЦИ су спасили 28 људи који су остали заглављени висећи 30 метара наглавачке током вожње у забавном парку у Орегону у Сједињеним Америчким Државама.

15. 06. 2024. у 10:44

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - Били смо спремни да интервенишемо

ДРАМА НА НЕБУ: Сусрет шведског борбеног авиона и руског СУ-24 - "Били смо спремни да интервенишемо"

РУСКИ војни авион јуче је накратко нарушио ваздушни простор Шведске источно од балтичког острва Готланд, након чега су га пресрели шведски борбени авиони, саопштиле су данас оружане снаге те нордијске земље.

15. 06. 2024. у 12:42

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (53)

НЕМАЧКА У ШОКУ ЗБОГ СОПСТВЕНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Ало! Подржавате пропаганду Владимира Путина!