РУЧАК ЗА 15 МИНУТА: Домаћи напуљски сос од парадајза за шпагете (РЕЦЕПТ)
ШАГЕТЕ су најбрже спремљен ручак, а уколико пре тога направите домаћи сос од парадајза ручак је готов за 15 минута!
Истог тренутка када ставите шпагете да се кувају почните са припремом напуљског соса од парадајза. Комплетан ручак биће готов за 15 минута.
Потребно је:
- 500 г парадајза
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 чена белог лука
- 15 г свежег мајорана
- 15 г свежег першуна
- бибер
- со
- листићи свежег босиљка
Ољуштите и истуцајте бели лук па га пропржите на средњој температури, у маслиновом уљу, све док не пожути. Парадајз попарите врелом водом, прелијте хладном, па ољуштите. Исеците га на ситно, додајте белом луку, посолите и побиберите. Кувајте на јакој ватри око пет минута, односно тек толико да парадајз омекша.
На крају додајте ситно сецкан мајоран и першун, све добро промешајте и склоните са рингле. Украсите листићима свежег босиљка приликом служења.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ДАНА – бакини уштипци готови за 10 мин, одличан предлог за доручак
11. 07. 2023. у 12:00
РЕЦЕПТ ЗА ДИЈЕТАЛНИ ХЛЕБ: Потребна су само три састојка (ВИДЕО)
10. 07. 2023. у 07:50
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"
У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.
22. 05. 2024. у 18:13
НЕВЕРОВАТАН СНИМАК ИЗ БЕОГРАДА: Велико невреме носило људе по улицама, не могу да се зауставе (ВИДЕО)
ПРАВИ потоп настао је синоћ на улицама Београда када се на престоницу сручило велико невреме.
22. 05. 2024. у 12:40
ПАНЧЕВАЦ И "АНАКОНДА": Змија испливала из реке (ФОТО)
Призор овог створења изненадио је кориснике друштвених мрежа који су коментарисали величину гмизавца
22. 05. 2024. у 19:33
Коментари (0)