РЕЦЕПТ ЗА НЕОДОЉИВЕ БЕЛГИЈСКЕ ВАФЛЕ: Можете их спремити за доручак и тако ће замирисати цела кућа
ДОБРО нам је познат бакин колач или галете. Мекана посластица која очарава једноставношћу, а и у Белгији се може пронаћи сличан слаткиш.
Рецепт за белгијске вафле је укусан и, верујте, када га будете спремили, биће то ваша омиљена посластица.
Састојци за белгијске вафле:
500 г брашна
1 кашика прашка за пециво
2 кашике браон шећера
100 мл уља
2 шоље млека
1 кашичица екстракта ваниле
пола кашичице соли
Припрема белгијских вафли:
У већој чинији помешајте брашно, прашак за пециво, шећер и со. У другој чинији умутите само беланца док се не формира чврст снег, а трећој чинији умутите жуманца са уљем, млеком и екстрактом ваниле.
У чинију са брашном и осталим сувим састојцима убаците умућена жуманца и добро промешајте. Тек када се све сједини, убаците и умућена беланца и онда шпатулом промешајте да не би беланца "пала".
Апарат за вафле (односно за галете), добро загрејте и попрскајте уљем и сипајте по кутлачу на средину и поклопите. Пеците вафле неколико минута и извадите на тацну.
Преко њих можете посути неки сируп попут јаворовог, умућени шлаг, отопљену чоколаду или шећер у праху.
Пријатно!
(Она.рс)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана
02. 04. 2024. у 07:00
НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом
31. 03. 2024. у 06:45
ВРБОВАЧКА ПЕРА: Најстарија југословенска пита, од сира и кукурузног брашна
30. 03. 2024. у 07:00 >> 13:10
ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене
ХУРГХАДА – из прве руке! Вероватно сте већ одавно чули овај слоган, али можда не знате одакле он потиче…
21. 05. 2024. у 10:40
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године
МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.
21. 05. 2024. у 15:25
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)