ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат

Novosti online

12. 03. 2024. у 11:00

ЦЕПКАНИ свињски врат, па још обложен сосом, просто прсте да полижете.

ДОДАЈТЕ ПРИЛОГ ПО ЖЕЉИ И УЖИВАЈТЕ У РАПСОДИЈИ УКУСА: Цепкани свињски врат

Фото Shutterstock

Састојци:

* 1,5 кг свињског врата

* 1 главица црног лука, ситно сецкана
* 4 чена белог лука, ситно сецкана
* 2 шаргарепе, ољуштене и насецкане на колутове
* 1 ловоров лист
* 1 кашичица сувог зачина
* со и бибер по укусу
* 2 шоље пилећег бујона
* 2 кашике маслиновог уља
* 1 кашика брашна
* 1/4 шоље соја соса
* 1/4 шоље меда

Припрема:

У великој шерпи загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Додајте црни и бели лук, те динстајте док не постану стакласти.

Додајте свињски врат у шерпу и пеците са свих страна док не добије лепу златносмеђу боју. Посолите, побиберите, додајте суви зачин и ловоров лист, па сипајте пилећи бујон.

Смањите ватру, покријте и кувајте на лаганој ватри око 2-3 сата или док месо не постане мекано и лако се цепа виљушком.

Извадите месо из течности од печења и оставите да одстоји док припремате сос.

У посебном лонцу отопите маслац, додајте брашно и пржите га док не постане светлосмеђе боје. Постепено додајте течност од печења у лонац с брашном, мешајући како бисте избегли стварање грудвица.

Нека сос проври, па додајте соја сос и мед, па кувајте још неколико минута док се сос не згусне.

Цепкани свињски врат вратите у шерпу с припремљеним сосом и промешајте да се месо обложи сосом.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ВЕЛИКИ ФУДБАЛСКИ ХАОС: Манчестер сити не може да игра у Лиги шампиона?!