ТАКО ЛАКО И ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВИ, А САВРШЕН ЈЕ ЗА СЛАТКИ ПРЕДАХ УЗ КАФУ: Плазма колач из снова готов за 5 минута
ЈЕДНОСТАВАН, а опет укусан рецепт за десерт, ево правог колача.
Састојци:
* 600 гр млевене плазме или сличног кекса
* 200 гр млевених ораха или лешника
* 4 јаја
* 250 гр маслаца
* 200 мл газираног сока од поморанџе или обицног
* 1-2 кесица шлага или слатке павлаке за декорацију
Припрема:
Помешајте млевену плазму, лешнике и шећер. Затим умутите беланца, а онда им додајте и жуманца па измешајте са сувим састојцима. Додајте омекшан маслац, а потом и сок и све промешајте. Умешену смесу преручите у калуп и утапкајте је на дно. Када се смеса стегне, преко ставите умућен шлаг или слатку павлаку, а преко додајте мало чоколаде.
👌
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКУС ЈЕ ЕГЗОТИЧАН И БОГАТ: Пилетина са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом
26. 02. 2024. у 10:37
ХРСКАВЕ СПОЉА, ИЗНУТРА ПУНЕ ФИЛА: Припремите панцероте из рерне
25. 02. 2024. у 14:10
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД
БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.
18. 05. 2024. у 09:45
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)