БОГОВСКО ЈЕЛО ГОТОВО ЗА 20 МИНУТА: Најкремастији рижото

Novosti online

12. 02. 2024. у 11:00

ЕВО два трика за најједноставнији и најкремастији рижото.

БОГОВСКО ЈЕЛО ГОТОВО ЗА 20 МИНУТА: Најкремастији рижото

Фото Shutterstock

Састојци:

* пиринач округлог зрна, 1 1/2 шоља

* црни лук, 1 главица
* бели лук, 2 чена
* коцке за пилећу супу, 2
* маслиново уље, 3 кашике
* бело вино, 100 мл
* пармезан, рендани 1/2 шоље
* куркума, 1 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* путер, 70 г

Припрема:

Коцке за супу прелијте са 100 мл кључале воде и мешајте да се растворе. Потом налијте још 1,3 литре кључале воде и промешајте бујон. Црни лук добро уситните и кратко га пропржите на мало загрејаног уља. Додајте изгњечен бели лук, па кратко све мешајте и додајте опран пиринач. Пржите на јакој ватри уз стално мешање два минута, прелијте вином и крчкајте док алкохол не испари. Тада залијте кутлачом супе и стално мешајте док пиринач не упије супу. Понављајте наливање супом док се не потроши сва супа и док пиринач не омекша. Умешајте куркуму, потом пармезан, па проверите да ли је довољно слано и по потреби посолите. Побиберите и додајте маслац, па искључите ринглу и добро промешајте и одмах послужите.

(Super recepti/Žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАДА ЈЕ РАК ПЛУЋА ИЗЛЕЧИВ? Докторка Ђурђевић дала одгоор на питање о страшној болести (ВИДЕО)