НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом

Novosti online

06. 02. 2024. у 09:00

ОДРЕСЦИ карфиола са путером од капара и презлом је врло ароматичан оброк који је богат нутријентима и савршено хрскавих рубова када се запече.

НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом

Фото Shutterstock

Састојци:

* 2 средња карфиола

* 200 мл маслиновог уља
* 300 г путера, на коцкице
* 200 г презли
* велика веза свежег першуна, ситно исецканог
* 8 кашика капара, оцеђених и грубо исецканих

Рецепт за одреске карфиола са путером од капара и презлом:


 Корак 1: 

Загрејте рерну

За одреске карфиола са путером од капара и презлом загрејте рерну на 210°C. Сваки карфиол исеците на четвртине, па ставите у велики плех. Прелијте са 100 мл маслиновог уља и 100 г путера, а затим пеците 15-20 минута док споља не постане хрскав и златан, а изнутра не омекша.


 Корак 2: 

Испржите презле

Загрејте преосталих 100 мл уља у тигању на средњој ватри. Додајте презле и пржите, повремено мешајући, док не постану златне и хрскаве. Пребаците у чинију и оставите да се охладе. Умешајте сецкани першун и зачините по укусу сољу и бибером.


 Корак 3: 

Умешајте капар у путер

Обришите тигањ и истопите преосталих 200 г путера на лаганој ватри док не почне да румени и да мирише на орашасте плодове. Склоните са ватре и умешајте сецкане капаре.


 Корак 4: 

Сервирајте карфиол

За сервирање обилно покапајте карфиол путером од капара, а затим преко њега поспите презлу. Послужите као прилог или као главно јело од поврћа уз салату од житарица. Уживајте у одресцима карфиола са путером од капара и презлом!

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно!