ОДЛИЧНА ЗАМЕНА ЗА ПРАВО, СЈАЈНО ИДЕ УЗ КОЛАЧЕ, КАФЕ И ПОСНО ЈЕ: Домаће сојино млеко
АКО вам сметају производи животињског порекла, или сте веган или вегетаријанац или постите, ево решења. Биљно млеко може бити одлична замена.
Потребно:
* 500 г соје
Припрема:
Потопите соју у воду на 12-15 сати. Сипајте толико воде потребно да прекрије соју, не више, знате да соја повећава своју запремину око три пута. Када прође потребно време, излијте воду у којој је била потопљена соја. Затим прелијте соју врелом водом на десетак секунди, док соја не омекша. И ту воду избаците. Сипајте соју и воду у велику шерпу - на једну шољу соје додајте три шоље воде, док не потрошите соју. Затим све добро испасирајте. Целу смесу ставите на шпорет и мешајте непрекидно. Ако вам се буде подизала пена, склоните шерпу са шпорета на тренутак. Кувајте соју око 20 минута. Пена треба да престане да се ствара. Када се то деси, скините посуду са ватре и оставите да се охлади. Хладно сојино млеко процедите па сипајте у флаше. Од наведене количине соје добићете око четри литра млека.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)