ГОТОВ ЈЕ ЗА 15 МИНУТА: Брзи хлеб без квасца
ЗДРАВИЈА је варијанта од класичног, а укус му је још лепши. Једноставно и лако направите хлеб од спелтиног брашна.
Потребно је:
* 600 г спелтиног брашна
* 200 мл јогурта
* 1 јаје
* 1 прашак за пециво
* 2 кашике уља
* 1 кашичица соли
* 1 кашичица шећера
* 3 кашике мешавине семенки од сусама, бундеве, лана и сунцокрета
Припрема:
У 600 г спелтиног брашна сипајте прашак за пециво, помешајте и лагано сипајте јогурт и киселу воду. У ту смесу сипајте и 1 цело јаје и наставите са мешањем. Онда додајте уље, со и шећер и умесите тесто за хлеб од спелте. У умешено тесто додајте мешавину семенки.
На крају такође добро промесите све ово. Премажите уљем тепсију у којој ћете пећи хлеб од спелтиног брашна, поспите мало брашном и ставите обликовану векну хлеба да се пече.
Пеците у рерни загрејаној на 200 степени 40 минута.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
4 ПОСНА ЈЕЛА ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА АТОСА: Најлепши оброци из хиландарског кувара
30. 11. 2023. у 12:00
ТОПИ СЕ У УСТИМА, А НИЈЕ КРЕМПИТА: Брзи ванила колач, који се не пече
30. 11. 2023. у 17:00
ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене
ХУРГХАДА – из прве руке! Вероватно сте већ одавно чули овај слоган, али можда не знате одакле он потиче…
21. 05. 2024. у 10:40
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године
МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.
21. 05. 2024. у 15:25
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)