РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остаје свеж и мекан - може да вам послужи и као оброк

Новости онлајн

07. 09. 2023. у 09:00

РЕЦЕПТ за хлеб од тиквица одличан је и за оне људи који желе да поведу рачуна о килажи, али и за оне што воле да пробају разне специјалитете.

РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остаје свеж и мекан - може да вам послужи и као оброк

Foto: Jutjub/Printskrin/ Ivana Lalicki

Одлично се комбинује са другим намирницама.

Идеалан је за доручак или вечеру, послужите га уз јогурт или неки леп сир.

Припрема:

1. Тиквицу исећи на колутове, посолити и оставити да испусти течност. Ставити у блендер, додати јаје и самлети у пире.

2. У млаку воду ставити квасац, шећер и кашику брашна, промешати и поклопити, да квасац нарасте.

3. У ванглицу сипати брашно, со, овсене пахуљице и уље, додати пире од тиквице и нарасли квасац и замесити тесто (биће меко и мало лепљиво). Оставити да се удвостручи.

4. Тесто ставити на побрашњену радну површину, премесити га и ставити у калуп, покрити и оставити да још мало нарасте. Пећи од 30 до 35 минута на 180 степени.

5. Печен хлеб извадити из калупа, покрити крпом и оставити да се пре служења охлади.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.

17. 05. 2024. у 17:47

Коментари (0)

ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ! Новак Ђоковић донео одлуку пред Ролан Гарос коју нико није очекивао