ПОГАЧА ПУЊЕНА ПУТЕРОМ И ПАВЛАКОМ: Веома је мекана, а укуснија је од било које из пекаре

Novosti online

17. 08. 2023. у 13:51

Мекана погача са путером и павлаком има неодољив укус. Идеалан је избор за све оброке, а деца ће је обожавати. Веома једноставно се припрема, а изгледа божанствено.

ПОГАЧА ПУЊЕНА ПУТЕРОМ И ПАВЛАКОМ: Веома је мекана, а укуснија је од било које из пекаре

Foto: Jutjub/Printskrin/Аурора рецепти

Састојци:

  • 600 г брашна
  • 8 г сувог квасца
  • 1 јаје
  • 100 мл уља
  • 2 кашичице соли
  • 300 мл млека
  • 200 г павлаке
  • 1 кашичица шећера
  • 100 г путера
  • жуманце за премазивање
  • мак за посипање

Припрема:

У посуду ставити млеко, квасац и шећер па промешати и оставитии да одстоји пет минута. Након тога додати јаје, уље и постепено уз мешање додавати брашно. Сипати со и месити тесто. Тесто оставити да нарасте, око 15 минута. Поделити тесто на четири дела и обликовати у лопте. Узети прву лопту и развући је оклагијом, а затим премазати путером и склонити са стране. Развући другу лопту и ставити је преко прве, а затим премазати павлаком у дебљем слоју. Развући и трећу лопту, па ставити преко већ сложених и развучених, па премазати путером. Затим развући четврту, последњу лопту и ставити преко осталих и лепо је спојити са првим слојем, да би се затворио фил.

Ставити погачу у тепсију, а затим ножем формирати звезду (не притискати ножем скроз до краја). Погачу премазати жуманцетом и посути маком. Ставити да се пече на 200 степени, око 30 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.

20. 05. 2024. у 20:38

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

БРУКА! Ево шта је Никола Јокић доживео након што је са Денвером остао без шампионске титуле