ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

Novosti online

29. 01. 2023. у 18:21 >> 07:28

Помешајте 1 шољу млаког млека, 1 шоља брашна, шећера и квасца у посуди оставите да ферментира 15 минута. Додајте остале састојке и добро измешајте. Додајте још брашна ако је потребно док не добијете глатко, нелепљиво тесто.

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм/hatice0ncel

Тесто умесите и ставите у посуду, покријте је плехом, тањиром или влажном кухињском крпом и оставите да око 45 минута на собној температури.

Тесто исеците на пола, па половину на 18 делова и направите од њих куглице. Оклагијом разваљајте комаде и премажите их мало путером отопљеним на собној температури. Наставите да разваљате остале комаде и наслажите их један на други. Последњи комад не премазујте путером.

Узмите 9 слојева теста и ставите у фрижидер на најмање 30 минута. Затим оклагијом развуците што више можете. По потреби можете посути брашном. Исеците развучено тесто на четвртине односно на мале троуглове. 

На ширу страну троуглова додајте мешавину сира и сецканог першуна и заролајте тесто. Док ваљате, можете мало да се растегнете да направите више слојева.
Пребаците кифлице у плех и оставите да нарасту док се скоро не удвоструче. У међувремену, загрејте рерну на 190 степени. Премажите из надевом од жуманцета и млека и пеците док годњи слој не добије златну боју, око 25 минута.

Потребно је за тесто:

  • 2 јаја 
  • 2 шоље топлог млека
  • 3 кашичице шећера
  • 1 кашичица соли
  • 10 г инстант квасца 
  • 4,5 шоље брашна

За између листова теста:

  • 175 г меког путера

За површину теста

  • 1 жуманце
  • 1 кашичица млека
  • Сусам и црни ким

POGLEDAJTE VIDEO:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hatice Öncel (@hatice0ncel)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (2)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)