ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)
Помешајте 1 шољу млаког млека, 1 шоља брашна, шећера и квасца у посуди оставите да ферментира 15 минута. Додајте остале састојке и добро измешајте. Додајте још брашна ако је потребно док не добијете глатко, нелепљиво тесто.
Тесто умесите и ставите у посуду, покријте је плехом, тањиром или влажном кухињском крпом и оставите да око 45 минута на собној температури.
Тесто исеците на пола, па половину на 18 делова и направите од њих куглице. Оклагијом разваљајте комаде и премажите их мало путером отопљеним на собној температури. Наставите да разваљате остале комаде и наслажите их један на други. Последњи комад не премазујте путером.
Узмите 9 слојева теста и ставите у фрижидер на најмање 30 минута. Затим оклагијом развуците што више можете. По потреби можете посути брашном. Исеците развучено тесто на четвртине односно на мале троуглове.
Пребаците кифлице у плех и оставите да нарасту док се скоро не удвоструче. У међувремену, загрејте рерну на 190 степени. Премажите из надевом од жуманцета и млека и пеците док годњи слој не добије златну боју, око 25 минута.
Потребно је за тесто:
- 2 јаја
- 2 шоље топлог млека
- 3 кашичице шећера
- 1 кашичица соли
- 10 г инстант квасца
- 4,5 шоље брашна
За између листова теста:
- 175 г меког путера
За површину теста
- 1 жуманце
- 1 кашичица млека
- Сусам и црни ким
POGLEDAJTE VIDEO:
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (2)