ПИКАНТНА РЕБАРЦА: Сва тајна је у маринади

Novosti online

29. 01. 2023. у 15:47

Сједините све наведене састојке и натопите ребра у маринади. Оставите их у покривеној посуди, у фрижидеру, да добро упију зачине, најмање два сата.

ПИКАНТНА РЕБАРЦА: Сва тајна је у маринади

Foto: Shutterstock

Након тога оцедите ребра од маринаде и пеците их на роштиљу или у рерни. Уколико изаберете први начин, загрејте роштиљ и намажите ребра парчетом лука. Ставите ребра да се пеку, окрећите их често и сваки пут намажите маринадом помоћу четке.

У другом случају ставите маринирана ребра у посуду за печење, покријте фолијом и пеците у загрејаној рерни, око 70 минута. Затим скините фолију и пеците још 20-30 минута, док лепо не порумене. Ребра служите са прилогом и салатом по избору.

Потребно је:

  • 1 кг меснатих свињских ребара
  • 500 мл пива
  • 2 кашике меда
  • 50 мл соја соса
  • 2 кашике кечапа
  • 1/2 кашичице чили паприке
  • кашичица млевене зачинске паприке
  • соли по укусу
  • свеже млевени бибер

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

НИКАДА О ОВОМЕ НИСАМ ПРИЧАО Неле на ХРТ-у о рату и свом пореклу: У мом породичном стаблу има и Хрвата и Срба и Муслимана