НАЈУКУСНИЈИ ДОРУЧАК СВИХ ВРЕМЕНА: Попара из рерне се спрема брзо и лако од старог хлеба, а многи је зову и лењом питом
Ако не волите да спремате питу, а имате доста сувог хлеба, спремите ову попару на мало другачији начин.
Састојци:
- 12 парчића хлеба
- 2 главице црног лука
- 5-6 чена белог лука
- 10 чери парадајза
- 250 г паризера
- 250 г сира
- 250 г качкаваља
Прелив:
- 6 јаја
- 300 мл млека
- 4 кашике киселе павлаке
Зачини:
- Уље, со, бибер
Припрема:
На уљу продинстајте ситно сецкан црни лук, а онда и бели лук. После додајте насецкан парадајз и све измешајте. Додајте паризер и зачине и све сједините.
У посебну чинију умутите јаја, млеко, зачине и киселу павлаку.
У подмашћену тепсију ређајте суви хлеб, потом смесу са луком и паризером, па сир, па хлеб и све док не потрошите материјал. Касније све прелијте са смесом од јаја и млека, па оставите да хлеб упије све око 30 минута. После пеците попару у рерни на 180 степени Целзијуса још пола сата.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕЊА ПИТА СА МЕСОМ: Мекана и укусна, може да замени и ручак и вечеру
08. 05. 2024. у 19:00
КРОМПИР ПИТА СА СЛАНИНОМ, ЛУКОМ И ЈАЈИМА: Богата и изгледом и укусом
29. 04. 2024. у 07:00
"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо
ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.
20. 05. 2024. у 20:38
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)