РЕЦЕПТ ЗА НАЈОМИЉЕНИЈИ СЛАТКИШ СВИХ ШПАНАЦА: Корица је хрскава, а унутрашњост мека, уз чоколаду нико не може да одоли
Уколико нисте до сада пробали ћуросе, обавезно их направите по овом рецепту - одушевићете се! Ћуроси су слатке посластице које можете да пронеђете у сваком ћошку Шпаније! Прави се од једноставног теста које садржи брашно и воду, пржи се у дубоком уљу, најчешће је дугуљастог облика, корица му је хрскава а унутрашњост мека, након пржења се посипа шећером и циметом а затим се умаче у чоколадни сос.
Потребно је:
- 250 мл воде
- 150 гр брашна
- 3 јајета
- коцкица маслаца
- шећер, цимет
Припрема:
Сипати воду у шерпу, додати маслац, па кад проври додати брашно и жицом измешати. Кад се мало прохлади додавати једно по једно јаје, мешати да тесто буде глатко без грудвица - пенасто. У шерпу сипати уље да се угреје. Тесто убацити у шприц за тулумбе, ако имате мањи отвор да буду ужи (ја нисам имала), па пржити ћуросе док не порумене. У чинију сипати мало шећера помешаног са прах шећером и додати цимета. Ћуросе уваљати у шећер и служити топле.
(Бакини рецепти)
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (1)