СОЧНА СЛАНА ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕЊА СА ТОСТ ХЛЕБОМ: Издашна је, врло јефтина и преукусна, а прави се за свега пола сата
РЕЦЕПТ за слану торту са тост хлебом морате записати, јер чим је пробате, постаће обавезан део ваше трпезе!
Слана торта са тост хлебом се толико лако прави, а укус јој је феноменалан! Потребно је само да помешате намирнице и намажете преко корица од тоста. Свако ко је пробао, био је очаран и није се зауставио на само једном парчету!
Потребно је:
- 18 кришки тост хлеба
- 200 г крем сира
- 200 г киселе павлаке
- 200 г мајонеза
1. фил:
- 100 г шунке
- 1 кашика кечапа
2. фил:
- 2 кувана јајета
- 4 кисела краставчића
3.фил:
- 100 г качкаваља
Декорација:
- першун
- жуманце
Начин припреме:
У чинију ставимо крем сир, мајонез и павлаку. Мешамо док се све лепо не сједини. Поделимо на три дела.
У први фил додамо шунку коју смо исецкали на коцкице и кечап. У други фил додајемо нарендана кувана јаја и оцеђене нарендане киселе краставчиће. У трећи фил додајемо нарендан качкаваљ.
Скинемо корицу са тост хлеба и ређамо у плех шест кришки како бисмо формирали прву кору. Преко тост хлеба ставимо први фил.
Затим поређамо тост хлеб и формирамо другу кору. Преко ставимо други фил.
Пређамо тост хлеб и формирамо трећу кору. Преко ставимо трећи фил. Слану торту декоришемо першуном и наренданим жуманцетом.
Оставимо пар сати у фрижидеру да се слана торта добро охлади, а потом је исеците на коцке и послужите.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ САМСУ: Рецепт за традиционалну питу са сиром (ВИДЕО)
02. 08. 2023. у 07:00
ИНТЕГРАЛНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА: Не гоји, а чува и ваше здравље (РЕЦЕПТ)
01. 08. 2023. у 11:00
ТУГА ДО НЕБА: Преминула Катарина Тривић (22) која је ујединила регион
ДА ЖИВОТ често зна бити неправедан, суров и окрутан, не бирајући колики терет ставља на леђа крхких људи, данас је још једном потврђено. Млада Бањалучанка Катарина Тривић (22) изгубила је битку за живот.
24. 05. 2024. у 16:07
ЗЕЛЕНСКИ ПОБЕСНЕО: Напао НАТО савезнике због Русије
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски напао је савезнике због њихове невољности да уђу у директну конфронтацију са Русијом, пише responsiblestatecraft.org, преноси РИА Новости.
24. 05. 2024. у 15:32
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)