ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Направите укусну посластицу са циметом, сувим грожђем и орасима ( ВИДЕО)
ИДЕАЛНО за период поста
ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ - потребно је:
-200 мл киселе воде
-1 кашичица цимета
-200 г чоколаде посне
-1/2 тегле џема од кајсија или неког другог
-1 прашак за пециво
-50 мл уља
-50 г сецканих ораха
-100 г сувог грожђа
ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ - припрема:
У чинију сипати воду, додати уље, 6-7 кашика џема, па жицом изједначити. Додати брашно са прашком за пециво, цимет, сецкане орахе и суво грожђе. Све добро изједначити.
Плех добро подмазати уљем и посути брашном и излити пола смесе и изравнати. Пећи на 180 степени око 10 минута да се мало запече. 100 г чоколаде омекшати па измешати са џемом.
Извадити колач па га прелити чоколадом и џемом и вратити на тренутак, 2-3 мин. Поново га извадити и сипати остатак теста. Лепо поравнати и ставити да се пече још 40 мин. Печен колач прелити глазуром чоколаде. Добро охладити, па сећи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СОЧНИ КОЛАЧ ПРЕЛИВЕН ЧОКОЛАДОМ: Посластица после које ћете полизати прсте (ФОТО/ВИДЕО)
22. 02. 2023. у 12:03 >> 18:06
СЛАТКИ СУНЦОКРЕТ: Врхунска погача-пита са кремом и кикирикијем (ФОТО/ВИДЕО)
17. 02. 2023. у 15:00
ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене
ХУРГХАДА – из прве руке! Вероватно сте већ одавно чули овај слоган, али можда не знате одакле он потиче…
21. 05. 2024. у 10:40
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године
МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.
21. 05. 2024. у 15:25
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)