"ХУМАНИЈИ ПРИСТУП" У ОДГОВОРУ НА ЕПИДЕМИЈУ: Кина ублажава ригорозне антиковид мере?

Танјуг

01. 12. 2022. у 10:55

КИНА се суочава са новом ситуацијом и новим задацима у превенцији и контроли епидемије коронавируса, саопштила је вицепремијерка Сун Чунлан, што се може протумачити као најава да влада те земље мења политику нулте ковид толеранције након масовних грађанских протеста, преноси Гардијан.

ХУМАНИЈИ ПРИСТУП У ОДГОВОРУ НА ЕПИДЕМИЈУ: Кина ублажава ригорозне антиковид мере?

Фото: Танјуг

- Земља се суочава са новом ситуацијом и новим задацима у превенцији и контроли епидемије, пошто патогеност вируса омикрона слаби, све више људи се вакцинише и акумулира искуство у обуздавању вируса - саопштила је Сун јуче националним здравственим званичницима, пренела је агенција Синхуа.

Сун је похвалила напоре Кине пре него што је изнела предлоге за „побољшање“ тренутних мера.

Наводи да Кина преузима "хуманији приступ" у својим одговорима на епидемију. 

Ни Сун, а ни други здравствени званичници који су се обратили, нису спомињали политику нулте ковид толеранције, већ вакцинацију и друге мере.

Изјаве вицепремијерке долазе у тренутку када је неколико кинеских градова, укључујући Шангај, почело да укида блокаде уведене због коронавируса упркос и великом броју новорегистрованих случајева.

Кина је последњих дана забележила највећи број регистрованих случајева оболевања од коронавируса на дневном нивоу од почетка пандемије – само у среду забележено је више од 36.000 случајева, а званично је нешто више од 5.200 умрло од почетка пандемије, преноси Би-Би-Си.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну