ПАЛЕ АКЦИЈЕ ПОЗНАТЕ КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ: Због протеста више нигде нема белог папира

Novosti online

29. 11. 2022. у 12:50

КИНЕСКИ протести, који су препознати због тога што сви држе у рукама "бели папир", изазивају главобоље највећем добављачу канцеларијског материјала у земљи.

ПАЛЕ АКЦИЈЕ ПОЗНАТЕ КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ: Због протеста више нигде нема белог папира

Фото: Танјуг

У протестима који су се проширили Кином током викенда често су се појављивали демонстранти који су држали комаде празног белог папира, што је феномен који је изазвао проблеме највећем ланцу штампарија у земљи.

У симболичном протесту против цензуре, млади демонстранти су држали листове белог папира - метафору за критичне постове на друштвеним мрежама, новинске чланке и отворене онлајн налоге који су избрисани са интернета док су хиљаде људи изашле на улице.

Устанак без преседана, који су кинески државни медији углавном игнорисали, довео је до изласка демонстраната који су позивали на укидање строгих мера изолације ковида и политичких слобода.

У понедељак су акције компаније М&Г Статионери, који има више од 80.000 малопродајних објеката широм Кине, пале за чак 3,1% након што је у документу који је кружио на кинеским друштвеним мрежама речено да ће компанија забранити продају листова белог папира формата А4 широм земље, онлајн и офлајн, почевши од уторка.

А4 се односи на стандардну величину папира која се обично користи у земљама ван САД и Канаде.

М&Г Статионери се налази у Шангају и продаје своје производе у преко 50 земаља и региона широм света, наводи се на веб-страници компаније.

Тренутно је излистан на Шангајској берзи и има тржишну капитализацију од 6 милијарди долара.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ЧКАЉИН ИНТЕРВЈУ ПРЕД СМРТ Ја гладујем? Ма где то има? Мучимо се... Као и сваки пензионер