"БОРИТЕ СЕ ДА НЕ ПОГИНЕТЕ": Зеленски послао поруку Русима и позвао их да изађу на улице (ВИДЕО)

Novosti online

29. 09. 2022. у 20:03

ПОСЛЕ најаве делимичне мобилизације у Руској Федерацији од стране Владимира Путина, председник Украјине Владимир Зеленски се готово свакодневно обраћа Русима, а у четвртак, 29. септембра, обратио се многобројним народима који живе на територији Русије.

БОРИТЕ СЕ ДА НЕ ПОГИНЕТЕ: Зеленски послао поруку Русима и позвао их да изађу на улице (ВИДЕО)

Printskrin/Youtube/Офіс Президента України

- Дагестанци не би требало да гину у подлом и срамном рату Русије. Чечени, Ингуши, Осети, Черкези и било који други народ који је завршио под руском заставом. Укупно има скоро 200 народа. Знате ко вас све шаље да се борите. Онај који вас шаље хоће да вам направи нешто лоше - рекао је председник Украјине.

Зеленски је позвао Русе да изађу на улице и протестују против мобилизације.

- Сигуран сам да знате: треба се одмах борити. Видимо да се опирете злочиначкој мобилизацији, којом руске власти желе да блокирају неуспех своје редовне војске и њихових злочиначких наређења. Борите се да не погинете, за своју слободу, сада на улицама и трговима, тако да не морате касније да се борите по планинама и шумама само за своје право на живот, када руске власти почну са следећим таласима мобилизације. Борите се и победите - изјавио је Зеленски.

БОНУС ВИДЕО: ДЕЛИМИЧНА МОБИЛИЗАЦИЈА У ТОКУ: Нови регрути окупљају се у Севастопољу, Кемерову и Јакутску

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

ЧУВЕНА ХИЉАДАРКА ИЗ СФРЈ: Ко је била девојка са новчанице и колико пара данас за њу можете да добијете