"ЗАПАД ЈЕ СПРЕМАН ДА СВАКУ ЗЕМЉУ ГУРНЕ ПОД АУТОБУС" Путин о једнополарној хегемонији - "Изазивају обојене револуције и иницирају масакр"

Танјуг

29. 09. 2022. у 19:30

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин изјавио је данас да Запад, спроводећи своју политику диктата у свим сверама, ствара све више проблема.

ЗАПАД ЈЕ СПРЕМАН ДА СВАКУ ЗЕМЉУ ГУРНЕ ПОД АУТОБУС Путин о једнополарној хегемонији - Изазивају обојене револуције и иницирају масакр

FOTO: Tanjug/AP

- Држећи се чврсто за прошлост и покушавајући да спроведе диктаторску политику у свим сферама, од међународних односа и економије, до културе и спорта, овакав колективни Запад ствара све више проблема и криза. Намећу притисак оним земљама које желе да иду сувереним путем развоја - рекао је руски лидер на састанку са шефовима обавештајних служба Заједнице независних држава (ЗНД), пренео је ТАС С.

Путин је навео да је Запад спреман да сваку државу "гурне под аутобус" и претвори је у тло погодно за кризе, да изазове обојене револуције и масакр.

- Јурећи своје циљеве, наши геополитички непријатељи, наши опоненти како их однедавно зовемо, спремни су да свакога ''гурну под аутобус'', било коју земљу, како би створили погодно тле за кризе, да изазову обојене револуције и иницирају масакр. То смо видели много пута - нагласио је Путин.

Путин истиче да се једнополарна хегемонија неумољиво распада и да се успоставља праведнији светски поступак, али да се Запад не мири са тиме.

- Сведоци смо тешког процеса формирања поштенијег светског поретка. Прате га добро познати тињајући проблеми. Једнополарна хегемонија се неумољиво распада и то је реалност коју Запад не жели да прихвати. Одатле све произилази - оценио је руски председник.

Он је додао да су у актуелним околностима спољна безбедност и унутрашња стабилност најважнији за развој чланица Заједнице независних држава.

БОНУС ВИДЕО: 

ДЕЛИМИЧНА МОБИЛИЗАЦИЈА У ТОКУ: Нови регрути окупљају се у Севастопољу, Кемерову и Јакутску

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (6)

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Лажној држави стављена омча