ТРЕБАЛО ЈЕ ДА ПРИМИ НАГРАДУ: Последње признање велики композитор Зоран Симјановић добио је овог пролећа у Крушевцу, али га није дочекао

С .Б.

11. 04. 2021. у 21:35

ВЕЛИКИ композитор Зоран Симјановић који је преминуо данас после две недеље борбе против КОВИД-19, последњу награду добио је у Крушевцу и то недавно, на 29. Међународном фестивалу хумора и сатире „Златна кацига“.

ТРЕБАЛО ЈЕ ДА ПРИМИ НАГРАДУ: Последње признање велики композитор Зоран Симјановић добио је овог пролећа у Крушевцу, али га није дочекао

Фото: М. Анђела

Реч је о награди за животно дело,која је лауреату требало да буде додељења овог априла. Одлука о признању донета је месец дана раније,када је и одлучено да под окриљем фестивала посебну титулу „Витез од Чарапаније-Сер Харди“ добије глумац Ненад Окановић.

Познати уметник Зоран Симјановић професор ФДУ, био је један од најпризнатијих српских композитора музике за филм, ТВ серије и позориште, потписао је у богатој каријери музику за више од 60 играних филмова, више од 50 играних серија. Многа од његових ауторских дела постала су антологијска,попут музике за “Грлом у јагоде”, ”Национална класа”, “Сјећаш ли се Доли Бел”, ”Балкан експрес”, ”Тито и ја”, ”Буре барута”.

У завршници фестивала 1. априла, на Тргу глумаца, испред седишта Културног центра Крушевац приређена је изложба карикатура са традиционалног конкурса „Златне кациге“ у складу са тада актуелним епидемиолошким мерама, док је на сајту КЦК и на локалним телевизијама емитована емисија о фестивалу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)