ПРИЧА О ХЕРОЈУ БЕРИЋУ: У Белегишу почело снимање филма "Драва се не предаје"

"Драва се не предаје"

03. 04. 2021. у 09:34

У СРЕМСКОМ месту Белегиш почело је снимање филма "Драва се не предаје" редитеља Николе Лоренцина, базираног на догађају из историјата речне флотиле у Другом светском рату.

ПРИЧА О ХЕРОЈУ БЕРИЋУ: У Белегишу почело снимање филма Драва се не предаје

Фото Покрајинска влада

Филм по сценарију Драгана Спасојевића, у којем главну улогу тумаче Лазар Ђукић и Марија Бергам, говори о посади краљевског ратног брода "Драва", која је страдала у Априлском рату 1941. године под командом храброг Александра Берића.

- Поручник Берић трајно је обележио херојство своје посаде и наше војске показавши својом жртвом љубав према отаџбини - рекао је председник покрајинске владе Игор Мировић који је јуче посетио филмску екипу.

Мировић је истакао да ће Покрајинска влада наставити да подржава филмове који се пре свега односе на нашу историју и традицију.

- Својим храбрим делом положивши свој живот, Берић је задужио наш народ. Његов чин живи и данас, а ми желимо овим филмом да подсетимо на нашег великог хероја и његову личну жртву - казао је редитељ Лоренцин.

Поручник Берић командовао је у Априлском рату 1941. бродом "Драва" и за шест дана успео је да нанесе велике губитке нацистима. Положио је свој живот 12. априла не желећи да се преда окупатору заједно са својом посадом.

Снимање филма иницирала је Команда речне флотиле, уз подршку ФЦС и Покрајинске владе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)