ОВАКО ЈЕ ВЛАСТА ГОВОРИО О КОРОНИ: Глумац преживео логор, затвор и Голи оток, али опаку болест није победио

Novosti online

24. 03. 2021. у 09:52

ГЛУМАЦ Власта Велисављевић, који је летос напунио 94. године, преминуо је од короне.

ОВАКО ЈЕ ВЛАСТА ГОВОРИО О КОРОНИ: Глумац преживео логор, затвор и Голи оток, али опаку болест није победио

Фото: В. Данилов

Ово је један од поседњих разговора са њим баш на тему ове тешке болести…

- Како сам?! Као и сви моји вршњаци, моји исписници. Имам мало тересе и уживам у цвећу и то је мала радост. Има доста људи који ме посећују, али имам једног који ми је такорећи ушао у кућу, мада не отварам врата. То је мој поштар. То је човек који чува мене и снадбева нас разним стварима, храном, штампом и неком информацијом - рекао је Власта у једном од последњих разговора баш на тему ове тешке болести, у Јутарњем програму на РТС.

-Колеге ме зову редовно, мало они зову, мало их гледам преко телевизора и одржавам контакт са њима - открио је глумац.

Недавно је репризиран филм Бексто, који је снимљен давне 1968. године.

Фото: В. Данилов

 

-То је филм који је рађен давно,1968, по роману Оскара Давича, гледам све те глумце и констатујем на крају да смо ја остали живи Лане Гутовић и ја. И одмах сам га назвао, И он је у својој провинцији, где још има партизана и четрника. Питао сам га како је и само је промумљао, он је тамо са децом и ужива - рекао је Власта.

Преживео је бомбардовње Београде, логор, Голи оток, па му, како каже, изолација лако пада.

- Мени је ово лако, ја сам доста био у изолацији, па ми је ово лако. Па ја ово могу да издржим на трепавицама, па тако се и понашам. Наравно, жао ми је што не могу да се одужим овим што су на првим линијама. Мислио сам у првом тренутку, па сам мислио да превозим колима, јер имам важећу дозволу, лекаре, медицинско осбље, али стигле су ме године. Дивим се пре свега медицинским сестрама, дивим се и лекарима, али они су једна карика која се највише везана за кревет, стално са нама - рекао је глумац.


(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)