ПОТРАГА АДВОКАТА ЗА МИЛОШЋУ: Друга сезона документарно-игране серије "Бранилац"

Novosti online

02. 10. 2022. у 16:00

ДРАМСКА серија "Бранилац", рађена према истинитим догађајима, крајем прошле године привукла је бројну публику. Узбудљиве и потресне приче нико не пише боље од живота, а потрага адвоката за милошћу према неким од најпознатијих злочинаца Југославије биће настављена и у другој сезони, коју ћемо пратити од 4. октобра, уторком, у 22.00, на РТС 1. Ауторка серије Јелена Светличић, по сценарију Владимира Манчића, Сање Савић и Биљане Максић, и уз помоћ редитеља и директора фотографије Гојка Деспотовића, води нас даље у прошлост кроз 12 нових епизода.

ПОТРАГА АДВОКАТА ЗА МИЛОШЋУ: Друга сезона документарно-игране серије Бранилац

Фото: UP&UP

- Из епизоде у епизоду разоткривамо анатомију сваког злочина. То су приче о обичним људима које смо могли да познајемо, једни од нас који се сломе, изгубе тло под ногама и учине незамисливо. И нико не зна шта је за кога црта која се не прелази. Тренутак постаје догађај који пребрише читав живот, а оно што од њега остане преузимају браниоци. Теме и мотиви злочина су стари познаници прича из суднице: новац, љубомора, повређен понос, чаршијске приче, осуде и цео спектар људских слабости. Узроци су нешто много више и ту почиње посебност сваког од случаја - истиче Јелена Светличић.

У НОВИХ 12 ЕПИЗОДА, ОСИМ ВЕЉКА ГУБЕРИНЕ (НЕНАД СТАНИЋ), ФИЛОТА ФИЛЕ (ТИХОМИР СТАНИЋ) И ТОМЕ ФИЛЕ (ЂОРЂЕ МАРКОВИЋ), ВИДЕЋЕМО ЈОШ НЕКЕ ВЕЛИКАНЕ ЈУГОСЛОВЕНСКЕ АДВОКАТУРЕ, ПОПУТ ЈОВАНА БАРОВИЋА (АЛЕКСАНДАР ЂУРИЦА) И МИЛАНА ВУЈИНА (СТРАХИЊА БЛАЖИЋ)

Серија "Бранилац" заснована је на књигама Оливера Ињца "Велике адвокатске одбране" и Филоте Филе "Бранио сам на смрт осуђене", као и на оригиналним предметима Вељка Губерине и Томе Филе. У наставку, Ненад Јездић поново игра Вељка Губерину, Тихомир Станић такође репризира лик Филота Филе, а видећемо опет и Ђорђа Марковића као Тому Филу. У овој сезони упознаћемо се са још неким великанима југословенске адвокатуре, попут Јована Баровића, кога тумачи Александар Ђурица, и Милана Вујина, кога ће дочарати Страхиња Блажић.


- Овај серијал доноси ванвременске приче о људским судбинама, али и професији која се темељи на заклетви да брани, не дело које је почињено већ човека који је врло често унапред осуђен од јавности. Сазнаћемо које су опасности и ризици ове, на око удобне, професије, нарочито у тренуцима када се јавност обруши и повуче знак једнакости између браниоца и његовог брањеника. Открићемо улогу адвоката у ситуацијама када починиоци у магновењу и измењеном стању свести након злочина не траже никакву одбрану нити самилост за себе и неочекиване људске интеракције у овим замршеним процесима. Упознаћемо свет који је далек и окрутан и нема ништа заједничко са нашим животима, до тренутка кад препознамо комшију, рођака, колегу у некој од сурових прича. Кроз истрагу и одбрану у току процеса, одмотаће се клупко људских судбина. Имена ликова, као и локације самих догађаја, измењени су ради драматизације, али случајеви, судски процеси, браниоци и мотиви злочина приказани су аутентично - подсећа Јелена Светличић.

ОВАЈ СЕРИЈАЛ ДОНОСИ ВАНВРЕМЕНСКЕ ПРИЧЕ О ЉУДСКИМ СУДБИНАМА, АЛИ И ПРОФЕСИЈИ КОЈА СЕ ТЕМЕЉИ НА ЗАКЛЕТВИ ДА БРАНИ, НЕ ДЕЛО КОЈЕ ЈЕ ПОЧИЊЕНО ВЕЋ ЧОВЕКА КОЈИ ЈЕ ВРЛО ЧЕСТО УНАПРЕД ОСУЂЕН ОД ЈАВНОСТИ

У новој сезони видећемо приче из различитих крајева бивше Југославије, од Црне Горе, преко Босне и Херцеговине и Македоније до Србије. У овој сезони домаћим глумцима придружио се велики број колега из региона, а у подели су Срђан Граховац, Тони Михајловски, Мишо Обрадовић, Марко Грабеж, Борис Шавија, Бојан Жировић, Милена Предић, Павле Менсур, Славен Дошло, Невена Неранџић, Ивана Зечевић, Вучић Перовић, Сара Сандева, Александар Ристоски, Небојша Миловановић, Љубиша Савановић, Амар Ћоровић, Никола Ракочевић, Марко Васиљевић, Александар Стојковић, Жељко Еркић, Кристина Обрадовић, Бранко Илић, Јелена Симић, Андреј Шепетковски, Тања Пјевац...

 

БОНУС ВИДЕО: СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

РУСИЈА ОДУШЕВЉЕНА СРБИМА: Оно што су навијачи репрезентације Србије урадили на Светском првенству распаметило Русе

Фудбалска репрезентација Србије играла је против Камеруна у оквиру другог кола Светског првенства у Катару, а утакмица, која је учинила изузетно занимљивом ситуацију на табели групе Г, привукала је и приличну пажњу - у Русији.

29. 11. 2022. у 18:50

Коментари (1)

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом