НОМИНАЦИЈЕ ЗА НАГРАДУ "ЗЛАТНА АНТЕНА" НА 12. ФЕДИСУ: Жестока борба

Јл. Б.

16. 09. 2022. у 09:00

НА предстојећем, 12. Фестивалу драма и серија (ФЕДИС) водиће се жестока борба за награде "Златна антена" у 12 категорија.

НОМИНАЦИЈЕ ЗА НАГРАДУ ЗЛАТНА АНТЕНА НА 12. ФЕДИСУ: Жестока борба

Фото: Промо

У трци за главну женску улогу су Ивана Вуковић ("Кљун"), Соња Колачарић ("Мочвара"), Александра Јанковић ("Азбука наших живота") и Нада Шаргин ("Време зла"). За епизодну женску улогу номиновани су Исидора Симијоновић ("Време зла"), Катарина Марковић ("Мочвара"), Наташа Шолак ("Кљун") и Јована Гавриловић ("Камионџије д.о.о." и "Клан").

Кандидати за главну мушку улогу су Небојша Дугалић ("Време зла" и "Државни службеник"), Марко Јанкетић ("Убице мога оца" и "Мочвара"), Горан Шушљик ("Време зла") и Милош Тимотијевић ("Беса"). Такмаци за епизодну мушку улогу су покојни Марко Живић ("Бранилац"), Радован Вујовић ("Време зла"), Стефан Вукић ("Кљун") и Младен Совиљ ("Клан" и "Бранилац"). За глумачка открића номиновани су Ања Павићевић ("Мочвара" и "Бранилац"), Сара Симовић ("Убице мога оца 5"), Ема Пендлбери ("Блок 27" и Ђорђе Мишина ("Азбука наших живота" и "Убице мога оца 5").

За најбољу режију надмећу се серије "Блок 27", "Црна свадба", "Убице мог оца 5" и "Нечиста крв". У трци за најбољи сценарио су "Мочвара 2", "Време зла", "Беса 2" и "Убице мог оца 5". У категорији најбоље фотографије предложене су "Време зла", "Црна свадба", "Кљун" и "Државни службеник 3". Кандидати за најбољи костим су "Црна свадба", "Нечиста крв", "Државни службеник" и "Беса 2".

За најбољу монтажу боре се "Црна свадба", "Државни службеник", "Блок 27" и "Нечиста крв". Номинацију за најбољу музику добиле су серије "Мочвара 2", "Црна свадба", "Убице мог оца 5" и "Камионџије д.о.о. 2". Ове године ФЕДИС се одржава од 4. до 6. октобра у Дому омладине Београда уз учешће 16 селектованих серија из Србије и четири из региона. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

КАКО СЕ ПРАВИЛНО КУВАЈУ И ПРЖЕ ЈАЈА: Савети кувара - 11 грешака које сви правимо