ТУГА - ОВО ЈЕ ПОСЛЕДЊА ФОТОГРАФИЈА ГЛУМЦА: Радован Миљанић - Редак човек, топао, нежан, диван колега (ФОТО)

Novosti online

25. 10. 2021. у 21:08

ПОЗОРИШНИ глумац Радован Миљанић преминуо је у 69. години након дуге и тешке болести. Током дугогодишњег рада, остварио је бројне улоге како у Народном позоришту у Београду, тако и на филму и телевизији.

ТУГА - ОВО ЈЕ ПОСЛЕДЊА ФОТОГРАФИЈА ГЛУМЦА: Радован Миљанић - Редак човек, топао, нежан, диван колега (ФОТО)

Фото: Архива Новости

Једну од последњих улога глумац је остварио у филму "Дара из Јасеновца", где је тумачио лик Светог Вукашина, а сада је објављена и његова фотографија неколико дана пред смрт.

- Фотографија настала пре само пар дана, у Русији... Редак човек, топао, нежан, оштар кад затреба, диван колега, вансеријски заштитник... Редак Господин, нас Раде Миљанић... Част је познавати Вас. Нека Вам је вечна слава и бескрајно хвала - написала је глумица Бојана Бамбић уз фотографију преминулог глумца.

Да подсетимо, Миљанић је рођен у Панчеву 1952. године, а дипломирао глуму 1979. године на ФДУ у Београду, у класи професора Предрага Бајчетића, монодрамом "Приче кнеза Мишкина", по "Идиоту“ Ф. М. Достојевског. Представа је играна у Подруму Атељеа 212, Жутом салону ЈДП и СКЦ. Био је велики пријатељ са Борисом Комненићем.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Емотиван говор Милоша Биковића на комеморацији Марку Живићу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)