БОЉЕ ВАРЕЊЕ УЗ ВЕЖБЕ: Заборавите на лекове, решите се надутости и стомачних проблема - довољно вам је само 10 минута дневно

И. К.

21. 03. 2023. у 09:50

БРЗО ходање у трајању од пола сата ефикасно побољшава пробаву и отклања надутост и проблеме са пражњењем.

БОЉЕ ВАРЕЊЕ УЗ ВЕЖБЕ: Заборавите на лекове, решите се надутости и стомачних проблема - довољно вам је само 10 минута дневно

Фото Shutterstock

Уколико уз овај свакодневни тренинг водите рачуна о исхрани резултат ће да буде свакодневица без непријатних симптома попут подригивања, гасова и других тегоба насталих услед лошег рада органа за варење.

Осим тога, поједине вежбе директно делују на размену материја у организму што побољшава метаболички статус и олакшава се рад органа за варење. У шетњу би увек требало ићи сат до два после јела, а вежбе би требало да се раде празног стомака, пре узимања оброка.

За предложене вежбе потребно вам је 10 минута дневно.

Марширање у месту

Да бисте загрејали мишиће, марширајте у месту неколико минута. Убрзајте циркулацију, ослободите се напетости и дишите пуним плућима. Пожељно је да док марширате истовремено померате и руке.

Претклон

Заузмите раскорачни усправан став. Лагано спуштајте горњи део тела у претклон док не буде паралелан са подлогом. Останите тако од 10 до 15 секунди. Исправите се, опустите, па поновите вежбу још два или три пута.

Увртање

Увртање тела у седећем положају може да помогне да смањите гасове, бол у стомаку и побољшате циркулацију. Седите на под прекрштених ногу и правих леђа. Пребаците десну ногу савијену у колену преко леве, а тело уврните на другу страну. Исто урадите са другом ногом, уврћући тело на супротну страну.

Притисак

Лезите на леђа на равну подлогу. Првилачите колено на стомак и благо га притисните ка њему. Поновите исто и привлачењем друге ноге. Ову вежбу радите неколико секунди. Затим се опустите истовремено држећи колена ослоњена на стомаку. Када се опустите оборите колена у једну, затим и у другу страну, док труп остаје непомичан.

Дисање

Седите на столицу и опустите се. Када је тело опуштено удишите кроз нос, тако, као да пуните стомак ваздухом. "Надувајте" га, па га стисните и издишите ваздух на уста. Понављајте неколико пута уз равномерно дисање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ИЗДАО ВУЧИЋА КАО ЛУКАШЕНКА: Није случајно што је Слободан Милошевић за Богољуба Карића рекао да је најгори човек на свету