"МРТАВ ЧОВЕК МИ ЈЕ ЛЕЖАО НА КАПИЈИ" Исповести очевидаца масакра на Цетињу - "Људи су бежали по улици, а он је ишао опасан реденицима"

Новости онлајн

13. 08. 2022. у 19:00

НА ЦЕТИЊУ, дан након масакра какав се не памти, мук и тишина. Заставе спуштене на пола копља. Испред цркве у Бајицама још око поднева почео је да се окупља народ који је данас изјављивао саучешће породици Мартиновић која је у крвавом пиру Вука Бориловића остала без Наташе (35), Марка (11) и Машана (8).

МРТАВ ЧОВЕК МИ ЈЕ ЛЕЖАО НА КАПИЈИ Исповести очевидаца масакра на Цетињу - Људи су бежали по улици, а он је ишао опасан реденицима

Фото: С. Ђокић

О Вуку Бориловићу који је јуче убио десеторо познаника и рођака, мештани причају различите приче. Један од мештана каже да је у чуду, јер ништа у његовом понашању није указивало да ће урадити овако нешто. Други, међутим каже да се то могло наслутити.

- У последње време, можда чак и у последњих неколико месеци, то више није био онај Вук кога смо знали од раније. Некако се могло закључити да је он нон-стоп имао осећај да га неко прогони - каже Цетињанин.

Фото: Printscreen Фацебоок/Вук Бориловић

У самом насељу у коме се јуче догодио масакр, ништа се не чује. У једној од кућа у којима су убијени људи, на тераси се могу видети људи у црнини. 

- Мртав човек ми је јуче лежао на капији. Моја жена је са децом била ту када је пуцњава почела, успела је некако да их увуче у кућу и закључа се - рекао је један од комшија.

Како се сазнаје, Бориловићева прва жртва био је мали Марко.

- Дечака је убио на вратима, а потом је пресудио његовом млађем брату који је покушао да се сакрије. Мајку је убио трећу. Онда је назвао Наташиног мужа и рекао: Убио сам и моју и твоју породицу - наводе мештани:

- Изашао је из куће и на 80 метара од ње почео да пуца редом по свима. Убио је ујака који је покушао да га уразуми. Људи су бежали по улици, закључавали се, а он је ишао опасан реденицима - причају Цетињани, пише Курир. 

Подсетимо, пуцњава на Цетињу почела је у 15,30 часова, а трајала је до 16,20 часова. У крвавом пиру Бориловић је убио 10 људи, а ранио шест. Њему је, како се претпоставља на крају пресудио комшија Нено Калуђеровић, који је и даље у бекству.

Тужилаштво покренуло поступак

Више државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет поводом јучерашњег догађаја на Цетињу, саопштила је руководитељка тог тужилаштва Лепа Меденица.

Она је у саопштењу подсетила да је Вук Бориловић ватреним оружјем убио 10 и ранио 6 особа, док је након тога и он убијен.

- Тако да ће се тек након предузимања свих неопходних мера и радњи које су у току, а у циљу потпуног ресветљавања предметног догађаја те спровођења вештачења по наредби овог тужилаштва, као и саслушања сведока очевидаца доћи до доказа ко је лишио живота лице В.Б. - каже се се у саопштењу Вишег државног тужилаштва. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРЕС И ПСИХОЛОШКЕ ЗАМКЕ: Докторка открива које грешке Срби често праве током ПОСТА