СРЕЂУЈУ СТАЗЕ НА КАЛЕМЕГДАНУ: Екипе мајстора почеле реконструкциу платоа, као и путића широм Београдске тврђаве

С. В.

29. 09. 2020. у 07:48

СРЕЂУЈУ СТАЗЕ НА КАЛЕМЕГДАНУ: Екипе мајстора почеле реконструкциу платоа, као и путића широм Београдске тврђаве

Оштећени делови биће асфалтирани

НА ПРОСТОРУ Београдске тврђаве у понедељак су почели радови на санацији оштећених пешачких стаза.

Током наредна четири месеца радници ЈКП "Београд пут" и фирме "Рас инжењеринг" средиће оштећене путиће у парку Калемегдан и на Горњем граду.

Како су нам рекли из ЈП "Београдска тврђава", овим пројектом је предвиђена реконструкција 28 стаза, укупне површине 13.814 квадрата, као и три платоа од 3.214 квадрата.

Реч је о стазама на готово целој територији Горњег града, око кошаркашких терена, Сахат-куле, као и о платоима код Римског бунара, Војног музеја и Цариградског друма. Услед великог оптерећења стазе су се много оштетиле. На неким деловима асфалтираних појавиле су се рупе, док на поплочанима недостају делови камена.

- Асфалтирањем оштећених делова, настављамо уређење овог комплекса, који представља најатрактивнију туристичку дестинацију града и омиљено место многих Београђана - кажу у овом јавном предузећу. - Уређене стазе осигураће безбедност посетилаца, као и несметано функционисање пешачког саобраћаја, али и додатно допринети визуелном утиску о уређености комплекса Београдске тврђаве и парка Калемегдан.

Постојећи мобилијар, односно клупе и канте, биће измештени и спремљени док се радови на стазама не заврше, када ће бити враћени на старо место.

ЧИШЋЕЊЕ КАЛДРМЕ

ПРЕ почетка радова, сви калемегдански путеви очишћени су од нечистоће и блата. Камене коцке на калдрмисаном путу биће пажљиво демонтиране, селектоване, како би се оне неоштећене могле поново уградити на места где недостају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)