ОСВЕЖЕНЕ ТРАКЕ У КНЕЗА МИЛОША: Ребалансом буџета издвојена милијарда за пресвлачење престоничких улица

А. В. В.

01. 10. 2022. у 06:51

НОВИМ ребаланском буџета који су одборници Скупштине града Београда усвојили на последњој седници, за асфалтирање и пресвлачење улица издвојено је милијарду динара!

ОСВЕЖЕНЕ ТРАКЕ У КНЕЗА МИЛОША: Ребалансом буџета издвојена милијарда за пресвлачење престоничких улица

Фото М. Анђела

Градоначелник Александар Шапић најавио је да су новом расподелом градске касе средства опредељена за реконструкцију бројних улица, са акцентом на централне престоничке саобраћајнице. Међу првима је на ред дошла Улица кнеза Милоша, чије су десне траке у оба смера од Немањине ка Мостару у претходној седмици добиле ново рухо.

- Ако сте приметили, у Београду дуго није било пресвлачења улица, нарочито у центру града - рекао је градоначелник Александар Шапић на седници за говорницом приликом обраћања колегама одборницима. - Дошли смо у ситуацију да не можете више ни да прођете ниједном озбиљнијом београдском улицом а да не угрозите аутомобил у коме се возите. Док нам временске прилике буде дозвољавале, негде до 20. новембра до када би требало да се приведе крају грађевинска сезона, асфалтираћемо што више улица у престоници.

Фото М. Анђела

Према Шапићевим речима, неимари су новим слојем асфалта у претходном периоду пресвукли неколико улица.

- Завршили смо асфалтирање у Војводе Мицка Крстића на Палилули, Марка Челебоновића у Новом Београду, као и радове на вождовачком кружном путу - нагласио је први човек престонице. - Тренутно се ради у Угриновачкој, Булевару деспота Стефана, Крунској, Милорада Драшковића, Царице Милице, Шангајској и Краља Стефана Томаша.

ОД НЕМАЊИНЕ ДО ВАСЕ ПЕЛАГИЋА

ПРЕМА најави градоначелника, биђе озбиљних обнова до Нове године из ребаланса буџета, а иста пракса ће се наставити и у следећој години.

- Град Београд мора да се освежи када је реч о улицама у главном граду - рекао је Шапић.

Он је најавио и да ће неимари ускоро закорачити у Булевар Николе Тесле, Булевар Зорана Ђинђића, Жоржа Клеменсоа, Немањину, Васе Пелагића, Андре Николића, Пастерову.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (1)

ТРАЖИТЕ ИДЕАЛАН ВРТИЋ ЗА ДЕТЕ? Имамо решење за Вас!