NA KOŠUTNJAKU NEMA GUŽVE: Miran praznik na jednom od omiljenih izletišta

S.V.

01. 05. 2021. u 12:26

BEOGRAĐANI su i ove godine iskoristili priliku da praznik provedu u prirodi, a jedno od omiljenih izletišta stanovnika prestonice je Košutnjak.

НА КОШУТЊАКУ НЕМА ГУЖВЕ: Миран празник на једном од омиљених излетишта

Foto: S.V.

Iako nema izletnika kao prethodnih godina, a sugrađani koje smo ovde zatekli su nam rekli da nisu prenoćili u ovom beogradskom izletištu, već da su jutros došli na roštiljanje.

-  Imali smo obaveze u kući i spremanju trpeze za Vaskrs, pa nije bilo moguće obeležiti 1. maj na nekoj udaljenijoj lokaciji u prirodi i pod šatorom - kaže Beograđanka Mirjana koja je sa suprugom i decom došla na izlet u Košutnjak.

- Spremili smo hranu kod kuće, kafu spakovali u termos i ovde ćemo ostati do popodne. 

Vreme je lepo, nije previše vruće, deca se igraju loptom na travi. Primetili smo da sugrađani vode računa o epidemiološkim merama, te nisu okupljeni u većim grupama u prirodi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja