RADOJIČIĆ ČESTITAO BEOGRAĐANIMA PRVI MAJ: Poštujte epidemiološke mere i budite odgovorni prema izletištima

Novosti online

01. 05. 2021. u 11:08

GRADONAČELNIK Beograda prof. dr Zoran Radojičić uputio je čestitku sugrađanima povodom Prvog maja-praznika rada.

РАДОЈИЧИЋ ЧЕСТИТАО БЕОГРАЂАНИМА ПРВИ МАЈ: Поштујте епидемиолошке мере и будите одговорни према излетиштима

FOTO: Beoinfo

– Dragi Beograđani, čestitam vam praznik rada – Prvi maj. Beograd i cela Srbija, uprkos pandemiji kovid-19 imaju čime da se ponose kada je reč o poslovnim i privrednim  rezultatima. Pored neophodnih ograničenja kojima smo izloženi, kako bismo se zaštitili od širenja korona virusa, naša zemlja i njena prestonica uspevaju da održe nivo ekonomskog rasta i aktivnosti u većini profesija i delatnosti, koji je uporediv sa najrazvijenijim ekonomijama sveta – istakao je gradonačelnik.

On je dodao da se sada svaka opština i svaki deo Beograda transformišu, unapređuju i grade.

– Svi mi u gradskoj upravi, ali i na nacionalnom nivou, dajemo svoj maksimum kako bi se obezbedili uslovi za neometan razvoj svih grana privrede i industrije, uvek pazeći da se prava radnika čuvaju i poštuju. Principi i načela za koja su se borili, pa i stradali, radnički aktivisti vek i po unazad, će i dalje biti načela koja nas vode u bolju budućnost – naglasio je Radojičić.

On je kazao da bi delujući uravnoteženo i planski, građani trebalo da čuvaju prirodu i životnu sredinu kako bi i onima koji će raditi posle njih, ostavili dovoljno resursa i zdravo životno okruženje.

– Zato ovom prilikom molim sugrađane da tokom proslave praznika budu odgovorni prema svom zdravlju, poštujući sve važeće epidemiološke mere, ali i odgovorni prema beogradskim izletištima, šumama i zelenim površinama, koje treba da i posle prvomajskih praznika ostanu isto tako lepe kao što smo ih zatekli. Konačno, želim nam svima, da radeći zajedno, učinimo i sledeći Prvi maj još većim praznikom naših pojedinačnih uspeha, koji sabrani stavljaju Beograd na mapu razvijenih evropskih i svetskih metropola – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!