U VRTIĆIMA MANJE BOLESNE DECE: U porastu broj mališana u prestoničkim predškolskim ustanovama, zdraviji i zaposleni

B. B. - J. Ž. S.

27. 04. 2021. u 12:40

PROTEKLE nedelje u vrtićima je blago povećana dolazanost mališana, a broj dece i zaposlenih koji su oboleli od korone je, u odnosu na mart, prepolovljen.

У ВРТИЋИМА МАЊЕ БОЛЕСНЕ ДЕЦЕ: У порасту број малишана у престоничким предшколским установама, здравији и запослени

Foto: Z. Jovanović

Kako navode u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu tokom prethodne sedmice u obdaništima je boravilo 30.535 dece, što je 52,7 odsto od ukupnog broja upisanih.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, dobra je tendencija da se smanjuje broj zaražene dece i zaposlenih.

- U martu je bilo 142 dece i 558 zaposlenih, koji su bili pozitivni na virus korona - kaže Gak. - Do sada, tokom aprila, kovid 19 je potvrđen kod 65 mališana i 213 iz kolektiva. Mere se striktno poštuju, a situacija u predškolskim ustanovama je stabilna i pod kontrolom. Sve neophodne dezinfekcione opreme ima dovoljno.

Inače, prosečna dolaznost u prestoničkim predškolskim ustanovama, kada je normalna situacija, je oko 60 odsto, tako da se ne beleži neki drastičan pad broja dece koja borave u obdaništima. Tim pre, što u letnjim mesecima, u obdaništa ide približno isto dece, kao što govori trenutna statistika. Najviše dece pohađa novobeogradske vrtiće, pa ih je prošle nedelje na spisku bilo 4.698.

CENTAR I PERIFERIJA

DOLAZNOST je bila dobra i u obdaništima na Vračaru, Starom gradu i Savskom vencu, gde je na spisku bilo je više od hiljadu najmalađih. Vaspitači u obrenovačkim vrtićima su brinuli o 932 mališana, Grockoj - 925, Mladenovcu - 820, Lazarevcu - 756, Surčinu - 687, Barajevu - 350, Sopotu - 312.

Sledi Zvezdara sa 3.280 i Čukarica sa 3.148 prisutnih. U PU "Dr Simo Milošević" u Zemunu, obdaništa pohađa 2.894, u PU "Boško Buha" na Paliluli - 2.786 mališana, a u Rakovici - 2.435.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati