DOBRE VESTI ZA SVE BEOGRAĐANE: Ministar Mali saopštio- "Danas ćemo potvrditi Predlog zakona o metrou"

Tanjug

26. 04. 2021. u 12:06

MINISTAR finasija Siniša Mali potvrdio je danas da će do kraja godine početi izgradnje prve linije metroa u Beogradu.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СВЕ БЕОГРАЂАНЕ: Министар Мали саопштио- Данас ћемо потврдити Предлог закона о метроу

K.Mihajlović

- Danas ćemo na Radnoj grupi potvrditi Predlog zakona o metrou, koji će u četvrtak biti na Vladi. Reč je o zakonu koji će definisati ne samo proces izgradnje, već i proces upravljnja metroom - napomenuo je on.

Mali je istakao da se završava proces eksproprijacije na Makiškom polju, gde će biti garaža za metro.

- Mi ćemo 2023. godine početi da gradimo i drugu liniju metroa, tako da ćemo do 2030. godine imati dve linije u funkciji u Beogradu. To će onda biti drugi grad. Biće ispunjen višedecenijski san - naveo je ministar finasija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton