ASFALTIRALI I OKO DRVEĆA: Nemar ispred prodavnice na Miljakovcu, odmah reagovala i opština Rakovica

S. B. M. - S.V.

19. 04. 2021. u 08:51

TRI stabla okružena asfaltom u Ulici Velizara Stankovića na Miljakovcu, ispred marketa koji tek treba da bude otvoren, u nedelju su šokirale stanovnike ovog dela Rakovice. Fotografije su se ubrzo proširile društvenim mrežama, a reagovala je i GO Rakovica.

АСФАЛТИРАЛИ И ОКО ДРВЕЋА: Немар испред продавнице на Миљаковцу, одмах реаговала и општина Раковица

Tri stabla "okovana" betonom / Foto GO Rakovica

Opštinska komunalna inspekcija izašla je na teren i utvrdila da je površina koja je u javnom korišćenu sveže asfaltirana, čime se sumnja da su ugrožena stabla na ovoj lokaciji.

- Prijava je prosleđena Građevinskoj inspekciji Grada Beograda na hitno postupanje u čijoj nadležnosti je ovaj problem - saopšteno je iz ove lokalne samouprave. - GO Rakovica biće u kontaktu sa gradskom građevinskom inspekcijom i insistiraće da se utvrde sve okolnosti i da se, ukoliko postoji osnov, protiv počinilaca podnesu odgovarajuće prijave.

Na ovaj "ekocid" ukazao je Jovan Simić, poznati humanitarac i žitelj naselja Miljakovac.

- Pozivam ljude iz ovog trgovinskog lanca da što pre nađu bolje rešenje za drveće i da opet urede plato ispred svoje prodavnice. Javilo mi se mnogo komšija i prijatelja sa Miljakovca, svi su zgroženi. Nakon što ova firma bude ispravila ovu grešku, očekujemo i da posade nove sadnice negde u našem kraju, kako bi se iskupili. Miljakovac je jedan od najzelenijih i najlepših delova Beograda i to treba čuvati - poručio je Simić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Andrej

19.04.2021. 09:33

Kazniti zestoko supermarket ciji su menadzeri spremni za ovakav varvarizam, I to od strane komunalne policije I od starne potrosaca da se ovako nesto nikada ne ponovi. Ja takvoj firmi, koja ne vodi racuna o opstem dobru nego samo o svom profitu, ne vetrujem da vode racuna o zdravlju svojih potrosaca nudjenjem iskljucivo kvalitetne robe.

jovan

19.04.2021. 14:08

Ko je naredio asfaltiranje drveća, pod hitno sprovesti u psihijatrijsku kliniku na detaljno ispitivanje.Oćigledno se radi o mentalno oboleloj osobi.