GUŠI IH SMRAD, PLAŠE SE ZARAZE: Građani u Krnjači očajni, komšinica napravila deponiju smeća, a nadležni ne reaguju!

S. V.

10. 04. 2021. u 13:40

AUTOMOBILSKE gume, kese pune đubreta, prazne plastične flaše, gajbe, stari nameštaj dopola su zatrpali malu kuću u Ulici Jovice Vasiljevića u paliluskom naselju Krnjača.

ГУШИ ИХ СМРАД, ПЛАШЕ СЕ ЗАРАЗЕ: Грађани у Крњачи очајни, комшиница направила депонију смећа, а надлежни не реагују!

Foto Arhiva

Zbog nesavesne komšinice, koja pod svoj prozor dovlači smeće, smrad se širi celom ulicom, a stanari ove ulice kažu da su nekoliko puta prijavljivali ovaj slučaj i Gradu i Opštini, ali da reakcije nije bilo. Iz gradskog Sekretarijata za komunalne i inspekcijske poslove kažu da je zabeležena jedna prijava u proteklih pet godina.

Prema rečima ogorčenih žitelja ove ulice na levoj obali Dunava, žena ispred čije kuće godinama "raste" deponija živi ceo život sama, i to u teškim uslovima. Navodno, ona je socijalni slučaj koji od Grada je dobila objekat na korišćenje.

- Stanujem u kući prekoputa tog smetlišta, to je stvarno teško podnošljivo - kaže nam Tijana K.

KAZNA 10.000

Kako je propisano zakonom, ostavljanje smeća van kante je prekršaj za koji je predviđena kazna od 10.000 dinara. Međutim, u praksi je drugačije, pa se ovakvi prekršaji gotovo i ne evidentiraju jer je teško utvrditi čije je smeće koje je ostavljeno na mestu koje nije za to predviđeno.

- Više puta smo kontaktirali sa nadležnima kako bi došli i odneli ovo nagomilano đubre, ali niti smo mi dobili odgovor, niti su oni došli. Sve smrdi, smeće razvlače kučići i plašimo se da se, pored ove svetske zaraze, ovde ne raširi još jedna. NJoj smo nekoliko puta skrenuli pažnju, ali bezuspešno. Jedno vreme je ovde čak imala i kozu!

Naša sagovornica kaže da se u blizini nalaze kontejneri, koje radnici "Čistoće" redovno prazne, ali na problem komšijske deponije svi žmure. U Sekretarijatu za komunalne i inspekcijske poslove za naš list objašnjavaju da je od 2016. do 2021. godine primljena jedna prijava za zauzeće javne površine u Ulici Branka Momirova - Jovice Vasiljevića na Paliluli.

- Komunalni milicionari proveravajući navode iz prijave, u trenutku izvršene kontrole nisu zatekli narušavanje reda iz svoje nadležnosti - kažu iz Gradske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Stanka

11.04.2021. 08:04

Ako se zna ko je ovo smece natrpao, ja bih joj ga strpala u njenu kucu. Ja vidjela jednig komsuju svaki skoro dan kad ide za hleb kes smeca samo spusti iz ruke pired ulice. Kad se smracilo ja i jos jedna komsinica jedno vece uzmemo nekoluko tih kesa i bacimo preko ograde u njegovo dviriste. Nikad vise to nije uradio. Vjerovatno je prepoznao svoje kese.