PARKIRALIŠTE KRAJ DUNAVA: Površina na Keju oslobođenja trebalo bi da bude pretvorena u prostor za ostavljanje automobila

S. V.

06. 04. 2021. u 08:51

ZAPUŠTENA površina na Keju oslobođenja pored vrtića "Mala sirena" postaće parking prostor, površine 4.700 kvadrata.

ПАРКИРАЛИШТЕ КРАЈ ДУНАВА: Површина на Кеју ослобођења требало би да буде претворена у простор за остављање аутомобила

Foto Beoinfo

Kako je rečeno u GO Zemun, na ovaj način biće umanjen gorući problem nedostatka parking mesta u centralnom delu ove opštine na Dunavu.

Novi prostor, čija bi izgradnja trebalo da počne krajem maja, imaće mesta za oko 140 automobila. Jedno od mesta biće porodično parking mesto, dok će šest će biti namenjeno za osobe sa invaliditetom. Takođe, biće postavljen i parking za bicikle, koji će moći da koriste i oni koji se dvotočkašima upute ka Keju. Za stanare okolnih zgrada, JKP "Parking servis" kao investitor, omogućiće uslove za povlašćeno parkiranje.

GRAĐANI SE BUNE

PROŠLE nedelje, grupa građana okupila se na lokaciji budućeg parkinga kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog ovog projekta. Kako kažu, protive se i uništavanju zelenila u svom kraju, i prethodnih dana su sakupljali potpise u svojim zgradama.

- Planiranom izgradnjom parkiga neće se rešiti problem parkiranja stanara, već se novo parkiralište pravi za posetioce restorana i splavova, a da bi se zaradio dodatni novac od naplate parkiranja - kažu Zemunci. - Stanari će na ovom parkiralištu plaćati kao i svako drugi, dok će okolna parking mesta ostati besplatna.

Prema rečima predsednika GO Zemun Gavrila Kovačevića, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj, deo uz zgrade na Keju oslobođenja biće obeležen po zonama za parkiranje.

- Na taj način će svi ljudi koji žive u okolnim višespratnicama imati normalno mesto za parkiranje, a višak mesta biće za one koji dođu na Kej - kaže Kovačević.

- Problem parkiranja u Zemunu je ogroman, pogotovo u delu starog jezgra. Nova parking mesta doprineće boljem redu i poboljšanju kvaliteta života Zemunaca koji tu žive.

U okviru ovog prostora predviđena je i zelena oaza kao mesto za odmor. Površina prema vrtiću biće preuređena u novi zeleni pojas. Biće postavljene klupe i posađena nova stabla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)