KRENI, STANI - DO MALOG MOKROG LUGA: Raskrsnica Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice muka za vozače zbog suženja kolovoza

J. D.

05. 03. 2021. u 06:47

KILOMETARSKA kolona i saobraćajni kolaps od okretnice tramvaja na Ustaničkoj do Malog Mokrog Luga neizbežan je za stanovnike ovog dela Zvezdare i svih gročanskih naselja.

КРЕНИ, СТАНИ - ДО МАЛОГ МОКРОГ ЛУГА: Раскрсница Булевара краља Александра и Устаничке улице мука за возаче због сужења коловоза

Deo frekventne saobraćajnice

Skoro svakog dana, u poslepodnevnom špicu, kolona se formira od nekadašnje stare okretnice kod "Kluza" do male pijace u Malom Mokrom Lugu.

Najveći problem je suženje kolovoza, odnosno raskrsnica Bulevara kralja Aleksandra sa Ustaničkom ulicom. Naime u ovom delu, se sa dve kolovozne trake sve spaja u jednu, što dovodi do saobraćajnog čepa. Problem su i tri semafora, koji su raspoređeni na manje od jednog kilometara.

- Kada se upali zeleno svetlo za putnike koji dolaze iz pravca Bulevara, uključuje se i uslovno zeleno za vozače koji se kreću iz pravca Ustaničke ulice - objašnjavaju građani. - Tada se stvara gužva, a problem je i parkiralište koje je sa desne strane, pa ako slučajno neko pokuša da se isparkira nastane prava pometnja.

Takođe, ovom deonicom saobraća i potez 300 javnog gradskog prevoza, tačnije osam linija, čija je okretnica upravo na Ustaničkoj. Problem je i autobusko stajalište Bajdina stanica za autobuse 309 i 308, koje nije izdvojeno, već se autobusi zaustavljaju blokirajući prolaze ostalim vozilima. Česeto se dešava da na ovoj lokaciji putnike kupe i autobusi koji saobraćaju do Vrčina i Dražnja, što dodatno utiče na gužvu.

Međutim, iako je bilo ranijih najava o proširenju kolovoza u ovom delu grada, nadležni ističu da to za sada nije u planu.

- Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, koji usvaja Skupština grada, nisu planirane aktivnosti na proširenju Bulevara kralja Aleksandra, u delu od Cvetkove pijace do Ustaničke ulice - kažu nadležni u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju.

PEŠAČKI PRELAZI

ČESTE gužve su i u delu od Ustaničke do Cvetkove pijace i to uglavnom zbog povećanog broja pešačkih prelaza. Najviše ih ima oko pijace, odnosno dva u razmanu od 50 metara, koje ne reguliše svetlosna signalizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati